Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Στα ρόζ ... όλο τον Οκτώβριο ο Πύργος του Κάστρου της Λιβαδειάς - Μια ακόμη συνεργασία με το δραστήριο Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

 


O Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για την ανάγκη προληπτικού ελέγχου και έγκαιρης θεραπείας για την καταπολέμηση της ασθένειας. 

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικών στην Ευρώπη και εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας εμφανίζονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά με περίπου το 1/3 εξ αυτών να χάνουν τη μάχη με τη νόσο.  Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η μορφή καρκίνου είναι θεραπεύσιμη, καθώς πάνω από το 97% των περιπτώσεων που εντοπίζονται σε αρχικό στάδιο είναι πλήρως ιάσιμες και δεν επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των γυναικών.  Ο προληπτικός έλεγχος και ένας υγιεινός τρόπος ζωής αποτελούν την ασπίδα των γυναικών απέναντι στην ασθένεια. Η πραγματοποίηση μαστογραφίας μετά την ηλικία των 30 ετών θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς «επάρατη νόσος» δεν είναι η ίδια η νόσος, αλλά η άγνοια.

Ο Δήμος Λεβαδέων ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα προχωρήσει στη φωταγώγηση του Πύργου του Κάστρου με ροζ χρώμα από σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα ώστε κάθε μέρα να υπενθυμίζεται στις γυναίκες η ανάγκη προληπτικής εξέτασης.

Η φωταγώγηση του Πύργου του Κάστρου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 και η δράση θα πλαισιωθεί από μουσική (φλάουτο) που θα παίξει μαθήτρια μουσικής σχολής της πόλης μας, τηρώντας όλα τα μέτρα για τη μη διασπορά του COVID - 19.















Δεν υπάρχουν σχόλια: