Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Τέλος τα πλαστικά μιας χρήσης στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2021

 


Στη Βουλή κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον», σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η διάθεση των πλαστικών μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021, ενώ ταυτόχρονα περιέχει προβλέψεις για εθνικά μέτρα με κίνητρα για πρόληψη και ανακύκλωση.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης και την προστασία του Περιβάλλοντος», δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζηδάκης κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

«Το νομοσχέδιο για την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης έρχεται να αλλάξει συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Πολιτεία, αγορά και πολίτες καλούμαστε να βγάλουμε από την καθημερινότητά μας πλαστικά μίας χρήσης επιζήμια για το Περιβάλλον, όπως πλαστικά προϊόντα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν, αλλά και τα οποία δημιουργούν το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στις θάλασσές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΠΕΝ. Διαβάστε περισσότερα https://www.naftemporiki.gr/story/1642257/telos-ta-plastika-mias-xrisis-stin-ellada-apo-ton-ioulio-tou-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: