Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

H Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάστηκε στην πόλη μας με επιτυχία και με πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου ΟρχομενούΟρχο-μενος = Χορεύω με μένος, με ένταση! Εδώ που ο… χορός είχε ξεχωριστή σημασία από την σύσταση αυτού του τόπου, εδώ που ο χορός μέχρι και σήμερα εκφράζει ένα μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας. Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάστηκε χθες βράδυ και στην πόλη μας μέσα από μια όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση που εμπνεύστηκε ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού και ξετύλιξε με την συνδρομή δύο ακόμη φιλοξενούμενων Συλλόγων από το γειτονικό Μαρτίνο  του Δήμου Λοκρών και την Αμφίκλεια του Δήμου Ελάτειας – Τιθορέας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Π.Ε. Βοιωτίας. 
«Μενεξέδες και ζουμπούλια και θαλασσινά πουλιά»… Με τις παιδικές φωνές της νεοσύστατης χορωδίας του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού – υπό τη δνση του κ. Βασίλη Ζαραμπούκα – ξεκίνησε το χθεσινοβραδινό ταξίδι μας στη ανεξάντλητη μουσική παράδοση της χώρας μας.

 Τα παιδιά της πόλης μας χόρεψαν και τραγούδησαν γνωστά ακούσματα που πέρασαν από γενιές και γενιές, αποσπώντας κάθε φορά το ολοένα και πιο ζωηρό μας χειροκρότημα. 

Ακολούθησαν χοροί από τη Θράκη και την Μεκεδονία, τους οποίους απέδωσαν υποδειγματικά, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρτίνου «Η Μέλισσα» αντίστοιχα.

 Η βραδιά έκλεισε με την απόδοση χορών από τη Σάμο, μέσα από τα τμήμα των εφήβων και των ενηλίκων του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, τιμώντας συμβολικά την παράδοση των νησιών του Αιγαίου ... 
Η φετινή γιορτή έκλεισε σε απονομές προς τους φιλοξενούμενους Συλλόγους. Αρχικά ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος και ακολούθως ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης πρόσφεραν συμβολικά τα αναμνηστικά της βραδιάς στις Προέδρους των Συλλόγων που ήρθαν από Μαρτίνο και Αμφίκλεια και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού κ. Κώστας Πατσαλής λουλούδια εκ μέρους όλων στους χοροδιδασκάλους τους. Ο κ. Υπερήφανος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου και ευχαρίστησε στους συμμετέχοντες για την τιμή που έκαναν στον Ορχομενό.
  Το ORCHOMENOS PRESS συγχαίρει για άλλη μια φορά 
τον Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού για τις πρωτοβουλίες του και εύχεται αυτή
 η αφορμή να γίνει ένας νέος θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Μπράβο σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: