Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Αμοιβαίες δεσμεύσεις στην ετήσια Γ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων- Σχηματαρίου


Με κάθε μέσο, θεσμικό ή χρηματοδοτικό, θα στηρίξει η κυβέρνηση την προοπτική υλοποίησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων – Σχηματαρίου,  μέσω των αμοιβαίων δεσμεύσεων που δόθηκαν κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας στις 24 Απριλίου 2017  με θέμα «Συμφωνία Προθέσεων Συνεργασίας για την Ανάπτυξη – Υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων- Σχηματαρίου». Το επόμενο «ραντεβού» όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Σ.Β.Σ.Ε. , Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δήμος Τανάγρας, ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. και εκπροσώπων της κυβέρνησης  - ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου στην Τανάγρας όπου και θα παρουσιαστεί η τελική μελέτη, η οποία και θα προχωρήσει προς υλοποίηση μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.
Παρουσία πολλών και ξεχωριστών προσωπικοτήτων, οι οποίοι προσέδωσαν ιδιαίτερο κύρος στην ιστορικής σημασίας βραδιά, όπου τέθηκαν οι υπογραφές στην «Συμφωνία Προθέσεων Συνεργασίας για την Ανάπτυξη – Υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων- Σχηματαρίου» μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΣΒΣΕ και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. και την καθοριστική σύμπραξη, στήριξη και συνεργασία του Δήμου Τανάγρας και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Χαρίτσης: Πάνω από 2 δισ. ευρώ στη βιομηχανία


Πάνω από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη της βιομηχανίας, ενώ το υπουργείο Οικονομίας προχωράει σε πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική εξυγίανση της παραγωγής. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Χαρίτσης παρουσίασε στη συνέλευση τις στοχευμένες παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομίας για την στήριξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης, με στόχο την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό και το άνοιγμά τους στις νέες αγορές. 

Μπακογιάννης: Ένα όνειρο που γίνεται πράξη


Από την μεριά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, έκανε λόγο για «ένα όνειρο που γίνεται πράξη. Η δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης και ανάπτυξης στον Ασωπό. Σύμμαχός μας στην υλοποίηση του σχεδίου μας ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ο  Δήμος Τανάγρας  και η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Προχωράμε στην πράξη για έναν Ασωπό που θα μετατραπεί σε χώρο ζωής, υγείας και ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης από το βήμα του Σ.Β.Σ.Ε. ενώ έδωσε και την ημερομηνία κατά την οποία θα παρουσιαστεί η τελική μελέτη, η οποία και θα πάει προς χρηματοδότηση, δηλαδή στις 6 Ιουνίου στην Τανάγρα.


Κουδούνης: Ήδη ετέθη ο θεμέλιος λίθος.

Μετά τον κ. Μπακογιάννη, με θερμά λόγια για την πορεία των διαβουλεύσεων και την «ιστορική» συνάντησή τους, μίλησε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο οποίος επιβεβαίωσε τα όσα προανέφερε ο  Περιφερεάρχης και δήλωσε σταθερός υποστηρικτής της οριστικής αλλαγής της περιοχής του, μέσα από μια ολοκληρωμένη διαδικασία όπως είναι η μελέτη για την εξυγίανση της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων- Σχηματαρίου.  Τις εργασίες τις Γενική Συνέλευσης έκλεισε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Κουδούνης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, προς το ακροατήριο πως «η παρουσία σας μας τιμά ιδιαιτέρως και μας γεμίζει κουράγιο αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ως Βιομηχανίες και ως Σύνδεσμος, ώστε να καταφέρουμε να αναδείξουμε την Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση Οινοφύτων – Σχηματαρίου σε μία δεσπόζουσα χωροθετημένη, πολεοδομημένη και θεσμοθετημένη ΒΙΠΕ - πρότυπο. Ήδη ετέθη ο Θεμέλιος λίθος.  Σήμερα υπογράφηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ΑΕ η «Συμφωνία Προθέσεων Συνεργασίας για την Ανάπτυξη – Υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων» . Τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, για την οργάνωση, χρηματοδότηση και ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3982/11 και με βάση τις ειδικότερες κατευθύνσεις, αποφάσεις και δεσμεύσεις που το κάθε μέρος αναλαμβάνει.  
Σήμερα τελείωσε μία πολύμηνη και πολύπλοκη διεργασία κατάρτισης ενός κειμένου που προσπάθησε και πιστεύω πέτυχε να συγκεράσει τις διαφορετικές προσεγγίσεις των μερών και να καταλήξει σε ένα κείμενο που θα αποτελεί τον οδηγό πλεύσεως για τις περαιτέρω ενέργειές μας» είπε ο Πρόεδρος. 
Και συνέχισε: «Πρόκειται για μία Συμφωνία που η υλοποίησή της θα εδραιώσει στην κοινωνία την πεποίθηση ότι δεν υφίσταται πλέον ζήτημα Ασωπού, ότι η άναρχη άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση των Οινοφύτων που αποτελεί, σε Περιφερειακό και σε Εθνικό επίπεδο, έναν από τους μεγαλύτερους μητροπολιτικούς πόλους μεταποιητικής δραστηριότητας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης είναι πλέον παρελθόν» τόνισε και εξήρε την πολύ καλή δουλειά που έγινε στο Φόρουμ Βιομηχανίας, μέσα από τη συγκρότηση ενός επιτελικού συμβουλευτικού οργάνου, το «όργανο εθνικής συνεργασίας», βασικός στόχος του οποίου είναι η συστηματική αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων του χώρου της βιομηχανίας, μέσω της εκπόνησης ενός προγράμματος άμεσων ενεργειών, που προσδιορίζει την «Εθνική στρατηγική για την Βιομηχανία».
Στο πλαίσιο αυτής της ομάδας ο ΣΒΣΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση τροποποίησης και συμπλήρωσης του Ν. 3982/2011, έχοντας κατά νου την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ.Μπακογιάννη για ανάπτυξη ΕΠΕ Οινοφύτων, είπε ο κ. Κουδούνης. Και απευθυνόμενος προς τον κ. Χαρίτση, τόνισε: «Δυστυχώς καμία από τις τεκμηριωμένες προτάσεις των ομάδων δεν υλοποιήθηκε με νόμο ή με Υπουργική απόφαση παρά το γεγονός ότι όλες έτυχαν της έγκρισης του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π .Η ήδη υπογραφείσα «Συμφωνία Προθέσεων Συνεργασίας» για την ανάπτυξη του Ε.Π φέρνει, κύριε Υπουργέ, πιο κοντά την ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας σας για το θέμα αυτό.Ο ΣΒΣΕ είναι πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά σε σχετική ομάδα εργασίας που θα επεξεργασθεί και θα προτείνει τις σχετικές τροποποιήσεις και συμπληρώσεις». Κλείνοντας, ο κ. Κουδούνης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της Συμφωνίας Προθέσεων Συνεργασίας για την Ανάπτυξη – Υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Ι. Ταγκαλέγκα, τον κ. Γ. Ανδρέου και κ. Εμ. Μπαλτά, την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βρ. Ζάβρα με το επιτελείο του, το δήμαρχο Τανάγρας κ. Β. Περγάλια, τα μέλη του Συνδέσμου και ειδικότερα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και συνεργάτες μου κα Στ. Κακαουνάκη και κ. Π. Σκιαδά για τη στήριξή τους.

Ακολούθησε δεξίωση. 
Δεν υπάρχουν σχόλια: