Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Άφιξη νέων οικογενειών προσφύγων στη Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έξι οικογένειες προσφύγων, που διέμεναν στο camp Θερμοπυλών, είναι οι νέοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης», που έφτασαν εχθές στη Λιβαδειά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αθανάσιος Αλεστάς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων  και το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ υποδέχτηκαν τους νέους πρόσφυγες στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο) και τους καλωσόρισαν στη πόλη.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Πούλου, καταδίκασε τις αιτίες του πολέμου που τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στην Ελλάδα.
Ενημέρωσε, ότι η Λιβαδειά ήδη φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων, οι οποίες υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων και ανέφερε  τις υποχρεώσεις που έχουν οι ωφελούμενοι απέναντι στο πρόγραμμα για την ομαλή εκβασή του.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζουν το πρόγραμμα για να φιλοξενηθούν και να διαμείνουν και οι ίδιοι υπό ανθρώπινες συνθήκες.

Ενώ, αναφέρθηκε στην ύπαρξη και στην δράση του Δικτύου Αλληλεγγύης Λιβαδειάς που όλο αυτό το διάστημα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων και της ΚΕΔΗΛ.

Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αλεστάς,  απεύθυνε χαιρετισμό στους νέους ωφελούμενους και τόνισε ότι η καθημερινή φροντίδα τους είναι υποχρέωση του προσωπικού της ΚΕΔΗΛ.

Οι νέοι ωφελούμενοι ήταν πλήρως ενημερωμένοι από την προηγούμενη δομή φιλοξενίας τους για τον τόπο έλευσης τους και τον τρόπο διαμονής τους στη Λιβαδειά.

Η Λιβαδειά έχει φιλοξενήσει συνολικά 343 ωφελούμενους. Αυτή τη χρονική περίοδο στη πόλη διαμένουν 304 ωφελούμενοι, εκ των οποίων οι 187 είναι μικρά παιδιά.

Ήδη, οι πρώτες οικογένειες έχουν αποχωρήσει για μετεγκατάσταση και οικογενειακή επανένωση σε άλλη Ευρωπαική χώρα, ενώ στις περισσότερες οικογένειες της δομής μας έχουν δοθεί οι τελικές αποφάσεις μετεγκατάστασης τους.

Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, υλοποιείται απί την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή.Δεν υπάρχουν σχόλια: