Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Από τη Βοιωτία το «χρίσμα» στον Θ. Χειμάρα



Συντάχθηκε απο τον Θανάση Μερτζάνη

Από τη Βοιωτία έρχεται το χρίσμα της ΝΔ στον Θανάση Χειμάρα για τις
επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στη Στερεά. Ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης (φωτογραφία αριστερά), καταρρίπτοντας τους όποιους ενδοιασμούς απέναντι στο δίλημμα για τα πρόσωπα που πρέπει και μπορούν να ηγηθούν ψηφοδελτίου στην περιφέρεια, λίγες μόλις ώρες μετά τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ, χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα Χειμάρα πρόταση αυτοδιοικητική και παράλληλα εξόχως πολιτική, υπενθυμίζοντας την Κοινοβουλευτική δράση που νυν νομάρχη Φθιώτιδας στο παρελθόν. Οι πληροφορίες που θέλουν τον Θανάση Χειμάρα (φωτογραφία δεξιά) να έχει πάρει ήδη το πράσινο φως από τον Αντώνη Σαμαρά, ουσιαστικά επιβεβαιώνονται από τον αρμόδιο τομεάρχη σε θέματα ενέργειας της ΝΔ και ο σχεδιασμός της Ρηγίλλης είναι η υποψηφιότητα να ανακοινωθεί επίσημα στις 23 Αυγούστου από τα χείλη του προέδρου της ΝΔ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Χαλκίδα, με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα Εύβοιας – Φθιώτιδας. Ο Μιχάλης Γιαννάκης σφράγισε την υποψηφιότητα Χειμάρα κλείνοντας το κεφάλαιο Θανάσης Γιαννόπουλος που άνοιξε ο ίδιος ο βουλευτής Φθιώτιδας με τις γνωστές δηλώσεις του σε μέσο ενημέρωσης της Αθήνας.

Γκάλοπ της Κάπα Research στη Λιβαδειά ...

Η εταιρεία Κάπα Research αναλαμβάνει για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ μέσα σε δύο ημέρες να ανιχνεύσει στο εκλογικό του Καλλικρατικού Δήμου, την αποδοχή και τη δημοτικότητα των δύο από τους πέντε ενδιαφερόμενους για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου στη Λιβαδειά. Η δημοσκόπηση ξεκίνησε σύμφωνα με πολίτες που έγιναν αποδέκτες του τηλεφωνικού γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής. Από το κυβερνών κόμμα στη σφυγμομέτρηση συμμετέχουν οι δύο νυν Δήμαρχοι ο Νίκος Παπαγγελής (φωτογραφία αριστερά) και ο Δημήτρης Τσιφής ενώ από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ συγκρίνει τις δυνάμεις των ενδιαφερομένων του με τους Αλέξανδρο Μηττά (φωτογραφία δεξιά) και Γιάννη Καράμπελα , ο οποίος δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου για το Δήμο της Λιβαδειάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έξι συνολικά ερωτήσεις θα δώσουν στην επιτροπή αξιολόγησης τα ποσοστά δημοτικότητας και αποδοχής των δύο νυν Δημάρχων στον νέο Καλλικρατικό Δήμο, αλλά και εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν από τη σύγκριση των δύο ενδιαφερομένων του ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις από τη ΝΔ. Αν είστε ευχαριστημένος από τη ζωή σας στη Λιβαδειά, αν είστε ικανοποιημένος από το έργο της Δημοτικής αρχής, ποιον θα ψηφίζατε στις Δημοτικές εκλογές μεταξύ των Δημήτρη Τσιφή Νίκου Παπαγγελή Γιάννη Καράμπελα και Αλέξανδρου Μηττά, αν συμφωνείτε με τον Καλλικρατικό Δήμο, τι ψηφίσατε στις προηγούμενες Εθνικές εκλογές και τι θα ψηφίζατε στις επόμενες Εθνικές εκλογές είναι οι ερωτήσεις οι οποίες υποβάλλονται στους κατοίκους του διευρυμένου Δήμου Λιβαδειάς από το επιτελείο της Κάπα Research.

Ρίχνει τους τόνους ο Ν. Σβίγγος ...

Ρίχνει του τόνους της αντιπαράθεσης ο Νίκος Σβίγγος με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε το γκάλοπ που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα. Υπενθύμισε στους 8 ενδιαφερόμενους τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και πέταξε το μπαλάκι της κάμψης των αντιπαραθέσεων στα όργανα του κόμματος. Παράλληλα ενημέρωσε ότι το σύνολο των ενδιαφερομένων για το Δήμο της Θήβας στη διαβούλευση με τη Ν.Ε. συμφώνησαν στη διενέργεια της δημοσκόπησης. Απηύθυνε πρόσκληση και στους 8 συνυποψηφίους τους να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του αν τελικά είναι αυτός ο υποψήφιος Δήμαρχος της Θήβας. Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο αντάρτικου στη Θήβα, βασιζόμενος στην κομματική συνείδηση των συνυποψηφίων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: