Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΠΤΩΙΑ 2010: Ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ακραιφνίας


































Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Λουκάς Υπερήφανος για τον διευρυμένο Δήμο Ορχομενού

Ζωντάνια σκόρπισε και φέτος ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ακραιφνείς» μέσω της αναβίωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΤΩΪΑ 2010» που ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατόβραδο στην έδρα του Δήμου Ακραιφνίας με τη συνδιοργάνωση του Δήμου και της Νομαρχίας Βοιωτίας. Το τριήμερο πρόγραμμα περιελάμβανε ποικίλες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με την μουσικοχρευτική παράσταση που δόθηκε στον προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου με την συμμετοχή της χορωδίας Ακραιφνίου – Κοκκίνου και των χορευτικών συγκροτημάτων Ορχομενού, Στειρίου και Ακραιφνίου. Μια βραδιά που κατάφερε, μ` άλλα λόγια, να φέρει πιο κοντά τους νέους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού!

Για όσους είχαν καιρό να επισκεφθούν την έδρα του Δήμου Ακραιφνίας, η λήξη των Εκδηλώσεων «ΠΤΩΪΑ 2010» που διοργάνωσε και φέτος ο δραστήριος Περιβαλλοντικός Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ακραιφνείς» αποτέλεσαν την ιδανικότερη αφορμή! Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς προκειμένου αρχικά να … «γευτεί» τον διαγωνισμό μαγειρικής (που συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα), να … "απολαύσει" γνωστές μελωδίες και ακούσματα από την τοπική χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Σταμάτη Φουντουζή αλλά και να «γλεντήσει» με τη ζωντάνια που σκόρπισαν τα μικρά χορευτικά σχήματα από τον Ορχομενό, το Στείρι αλλά και το τοπικό χορευτικό συγκρότημα του Ακραιφνίου με το οποίο και ολοκληρώθηκε η βραδιά.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντινομάρχης Βοιωτίας κ. Γιάννης Τσιγαρίδας, ο οποίος εκ μέρους της Νομαρχίας Βοιωτίας χαιρέτισε τους παρισταμένους και δήλωσε πως «η ΝΑΒ στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που ζωντανεύουν τις τοπικές κοινωνίες και απελευθερώνουν δημιουργικές δυνάμεις». Παρούσα και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Φανή Παπαθωμά, πλαισιωμένη από τους Δημάρχους Ορχομενού και Ακραιφνίας κκ. Λουκά Υπερήφανο και Θανάση Ανδρίτσο. Παρόντες ήταν ακόμη οι εφημέριοι π. Νεκτάριος και Αβρααμ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Νταβαλούμης και Γιώργος Τζαβάρας, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης και αρκετοί νυν Δημοτικοί και εν δυνάμει Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Λουτσίου κ. Δημήτρης Αντωνίου, o ειδικός συνεργάτης του Δήμου Ορχομενού κ. Γιάννης Πάνου αλλά και μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού και άλλων Συλλόγων της περιοχής.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκλησή τους και έστειλε μήνυμα ενότητας για τον διευρυμένο Δήμο Ορχομενού. «Ο Ορχομενός έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους ενώ στόχος μας είναι να αναδείξουμε κάθε τοπική δραστηριότητα το ίδιο, χωρίς διακρίσεις» ήταν μεταξύ άλλων η «δέσμευση» του.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Ακραιφνείς» συνθέτουν μια ομάδα νέων ανθρώπων που πασχίζουν για την διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων της περιοχής τους. Πρόκειται για τις κκ. Δήμητρα Καλαμάτα (Πρόεδρος), Αριάδνη Κωνσταντίνου (Αντιπρόεδρος), Έλενα Γεωργίου (Γραμματέας), Αντιγόνη Μπεθάνη (Ταμίας), Βίκυ Βασιλείου (Έφορος) και μέλη Αθανασία Βασίλειου και Βασιλεία Σατρατζέμη.

Ας ακούσουμε τι δήλωσε στην κάμερα του Orchomenos Press η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ακραιφνείς» κα Δήμητρα Καλαμάτα…




Δεν υπάρχουν σχόλια: