Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ένας στους τρείς κερδίζει στο ΠΑΣΟΚ...


Λίστα 32 υποψηφίων για τις περιφέρειες - Τα ονόματα για τους μεγάλους δήμους


Η στρατηγική και τα πρόσωπα με τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου τέθηκαν χθες επί τάπητος σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Γύρω από τον Γ. Παπανδρέου πήραν θέσεις ο Γ. Ραγκούσης, ο Σ. Ξυνίδης, ο Θ. Τσούρας, ο Δ. Στεφάνου και η Ρ. Βάρτζελη. Τα στελέχη ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το τοπίο που έχει δημιουργηθεί και τις νικηφόρες επιλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

* Περιφέρεια Αττικής: Φαβορί παραμένει η Τ. Μπιρμπίλη, εξαιτίας του ότι ο Γ. Παπανδρέου θέλει γυναίκα και η Μ. Βασιλάκου έχει χαμηλή αναγνωρισιμότητα. Εναλλακτικά μπορεί να επιστρατευθεί η Ε. Χριστοφιλοπούλου, η πρώτη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Με την ευκαιρία ο Γ. Παπανδρέου πήρε στα χέρια του και τρία ανδρικά ονόματα: του Π. Γερουλάνου, του Κ. Σκανδαλίδη και του Γ. Μίχα.

* Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας: Μπορεί ο Κλ. Περγαντάς να περπατάει καλά στις δημοσκοπήσεις, αλλά η ανάγκη να βρεθούν γυναίκες για την εκλογική μάχη έβαλε στη λίστα το όνομα της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Μπατζελή.

* Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μετά την άρνηση του Β. Εξαρχου, έμειναν τα ονόματα του Απ. Παπατόλια, του Φ. Χατζημιχάλη και του Ε. Νασιώκα.

* Περιφέρεια Ηπείρου: Το χρίσμα πήρε ο Ευ. Αργύρης.

* Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Θα γίνουν κρούσεις στον Π. Κουκουλόπουλο και τον Αθ. Αθανασιάδη.

* Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κερδίζουν τον Π. Ψωμιάδη ο Γ. Φλωρίδης και ο Χ. Καστανίδης, ακολουθούν η Χρ. Αράπογλου, ο Γ. Μαγκριώτης και ο Μ. Μπόλαρης.

* Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Η επιλογή θα γίνει μεταξύ Π. Σγουρίδη και Α. Κανακίδη. * Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Φαβορί είναι η Ελ. Τσουρή.

* Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Το χρίσμα πήρε ο Δ. Μαχαιρίδης.

* Περιφέρεια Κρήτης: Η Ευ. Σχοιναράκη μπορεί να πάρει την μπουκιά μέσα από το στόμα του Στ. Αρναουτάκη.

* Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υπάρχει το όνομα του Οδ. Βουδούρη, το ΠΑΣΟΚ μελετά το ενδεχόμενο να στηρίξει τον Π. Τατούλη.

* Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Η επιλογή θα γίνει μεταξύ Θ. Σώκου και Δ. Κατσικόπουλου, με τον τελευταίο να είναι το απόλυτο φαβορί.

* Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Δύο γυναίκες, η Α. Γκερέκου και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Δεν είναι δεσμευτικά...

Τα 32 αυτά ονόματα δεν δεσμεύουν τον πρωθυπουργό, ο οποίος μπορεί να κάνει τις δικές του επιλογές. Αλλωστε, κανείς δεν ξέρει τι έχει συζητήσει και με ποιον στη διάρκεια των διακοπών του. Σε ό,τι αφορά τους δήμους τα πράγματα έχουν ως εξής:

* Δήμος Αθηναίων: Φαβορί είναι πάντα η Φ. Γεννηματά, παρότι το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως εξετάζει σοβαρά και την περίπτωση του Γ. Καμίνη.

* Δήμος Πειραιά: Ο Π. Φασούλας θέλει, αλλά η Ιπποκράτους δείχνει να προτιμά τον Γ. Μίχα. * Δήμος Θεσσαλονίκης: Λύση που σημαίνει και συνεργασία με την Αριστερά αποτελεί ο Γ. Μπουτάρης.

* Δήμος Πατρέων: Οι κατατεθειμένες υποψηφιότητες δεν ικανοποιούν και ενδέχεται να ζητηθεί να διεκδικήσει την πόλη ο Απ. Κατσιφάρας.

* Δήμος Ηρακλείου: Το χρίσμα για ακόμη μία φορά πάει στον Γ. Κουράκη.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ θα πει πως η μάχη είναι σημαντική για το μέλλον της χώρας, τη νέα οργάνωσή της και δεν αφορά στο μνημόνιο. Θα προσπαθήσει, έτσι, να αποφύγει τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που διαφωνούν ή εθίγησαν.

Μια επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά αν δεν βρεθούν τα πρόσωπα που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν τις τοπικές κοινωνίες.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: