Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας – ανακαλύπτοντας τις ρίζες της Ελλάδας - Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Άλσος Αγίας Τριάδας επί της οδού Διρκαίου στη Θήβα

 


   Ο Δήμος Θηβαίων και ο Παραδοσιακός Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θηβαίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον ΟΠΑΣΤΕ και το Επιμελητήριο Βοιωτίας κάνουν πράξη το όραμα για την αναφορά στις μουσικές μας ρίζες μέσα από το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Άλσος Αγίας Τριάδας επί της οδού Διρκαίου στη Θήβα.

   Η σύλληψη της ιδέας έγινε από τα μέλη του  Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας σε μια προσπάθειά τους να επεκταθούν τα ακούσματά μας στην τεράστια γκάμα των ελληνικών παραδοσιακών ήχων που φέρουν το καθένα ξεχωριστή ταυτότητα, αύρα και ιστορία. Με τραγούδια και χορούς που διήλθαν αλώβητα μέσα από τον χρόνο, έρχονται στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας να μας ψυχαγωγήσουν , να  κινητοποίησουν τις αισθητηριακές και συγκινησιακές μας απολήξεις μέσα από τη νοσταλγία αλλά και το ενδιαφέρον της ανακάλυψης του μεγάλου ψηφιδωτού της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Ξεχωριστούς ρυθμούς, περιεχόμενα και περιστάσεις – σκοπούς θα γνωρίσουμε στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας.

   Τραγούδια και ρυθμοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη έως την Κρήτη συναντιούνται σε μια μοναδική γιορτή αντάμωσης και χαράς στον χώρο απ’ όπου παραδοσιακά εκκινείται το έθιμο της πομπής του Βλάχικου Γάμου.

   Το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας είναι ένα πολλά υποσχόμενο φεστιβάλ φέροντας μεγάλες προοπτικές και ήρθε για να μείνει, ώστε να γίνει η πόλη μας σημείο συνάντησης και πολιτιστικής αναφοράς μέσα από το ενδιαφέρον αυτό μουσικό συνονθύλευμα που απευθύνεται όχι μόνο σε όσους λατρεύουν τον παραδοσιακό ήχο αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν τις ρίζες της Ελλάδας ή απλώς να ζήσουν την εμπειρία του αυθεντικού παραδοσιακού γλεντιού ζωντανά σε έναν υπέροχο φυσικό χώρο!

 

Σας περιμένουμε όλες και όλους στο μεγάλο αυτό παραδοσιακό γλέντι!

 

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: