Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής με υπερηχογράφημα στο Δήμο Ορχομενού - Γ. Τζαβάρας: Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των συμπολιτών μας στο πρόγραμμα, μας δείχνει την σπουδαιότητα των δράσεων πρόληψης για την υγεία


O Δήμος Ορχομενού στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέσα από την Δομή των ΚΕΠ Υγείας του διοργάνωσε από τις 15/04/2024 έως και τις 30/04/2024 δωρεάν υπερηχογράφημα (υπέρηχος άνω – κάτω κοιλίας) με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των συμπαγών οργάνων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ορχομενού με την εθελοντική προφορά του Ιατρού κ. Κωνσταντίνου Βασιλειάδη Επιμελητή Β Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Αγίου Δημητρίου-Κ.Υ. Αλιάρτου. Εξετάστηκαν συνολικά 200 Πολίτες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα 128 από αυτούς είχαν ύποπτα ευρήματα.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τζαβάρας δήλωσε:

Η υλοποίηση του Προγράμματος (υπέρηχος άνω – κάτω κοιλίας) ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο μας. Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των συμπολιτών μας στο πρόγραμμα, μας δείχνει την σπουδαιότητα των δράσεων πρόληψης για την υγεία, και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας.
Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη στήριξη του έργου του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ορχομενού, όσο και για την άριστη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: