Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στα Βραβεία Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Ένταξης και Διαφορετικότητας 2024

 


Στις 25 Απριλίου 2024 διεξήχθη, στις Βρυξέλλες, η Τελετή Απονομής Βραβείων “European Capital of Inclusion and Diversity Award 2024 (Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Ένταξης και  Διαφορετικότητας 2024)”. Ο Δήμος Λεβαδέων είχε την τιμή να βρίσκεται ανάμεσα στους έξι τελικούς υποψήφιους προς βράβευση ως Δήμος που υλοποιεί δράσεις με σεβασμό στις ευάλωτες ομάδες και με στόχο την προαγωγή μιας δίκαιης κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Η προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας αποτελούν κύρια προτεραιότητα  για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διοργάνωση για τρίτη φορά των συγκεκριμένων βραβείων. Την έναρξη της Τελετής Απονομής των Βραβείων πραγματοποίησε η Επίτροπος Ισότητας κ. Hellena Dalli συγχαίροντας όλους τους Δήμους της Ευρώπης που είχαν επιλεγεί ως τελικοί υποψήφιοι.  

Ο Δήμος Λεβαδέων διακρίθηκε ως τελικός υποψήφιος ανάμεσα σε 6 υποψηφιότητες, αλλά στο τελικό στάδιο δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο βραβείο (μπορείτε να λάβετε αναλυτική ενημέρωση για τους νικητές εδώ). Ωστόσο, αποτελεί τιμή για τον Δήμο μας η συμπερίληψή του στους τελικούς υποψηφίους δίπλα σε Ευρωπαϊκούς Δήμους-πρότυπα που διαθέτουν πολυετή εμπειρία στη διαχείριση διακρίσεων και γενικότερα, των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Κ. Καραμάνης, που παρευρέθηκε στα Βραβεία, δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει καλές πρακτικές του Δήμου μας συμμετέχοντας και την 26η Απριλίου στην «Εκδήλωση Δικτύωσης και Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών Ένταξης και Διαφορετικότητας». Επίσης, συνομίλησε με Ευρωπαίους αξιωματούχους ανταλλάσσοντας απόψεις και συνδιαμορφώνοντας πρακτικές και σχεδιασμούς καταπολέμησης διακρίσεων και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, ο κ. Καραμάνης τόνισε ότι η συμμετοχή του Δήμου μας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δρώμενα με επίκεντρο τον άνθρωπο αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία έμπνευσης και δημιουργίας συνεργειών με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων συμπολιτών μας και την θετική εξέλιξη του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: