Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ανήμερα της 10ης Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Ορχομενό


Οριστικοποιείται μέρα με την ημέρα το επίσημο πρόγραμμα υποδοχής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και από Θηβών και Λεβαδείας κκ. Ιερωνύμου στον Δήμο Ορχομενού, με αφορμή την τοπική εορτή του Θαύματος της Μεγαλόχαρης στις 10 Σεπτεμβρίου 1943 (http://voiotosp.blogspot.com/2009/09/10-2009.html).
Σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς, ο Μακαριότατος θα παραστεί στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού», όπου και θα χειροτονηθεί σε διάκονο ο μέχρι πρότινος Ορχομένιος ιεροψάλτης κ. Γιάννη Μπούτσης, θα προεξάρχει της λιτανείας έως το σημείο της Παναγιοφάνειας και θα ανταλλάξει ευχές στον προαύλιο χώρο των κελιών της Σκριπούς.
Ακολούθως, η Δημοτική Αρχή – σε σχετική τελετή στο Δημοτικό Κατάστημα Ορχομενού – θα τον ανακηρύξει σε επίτιμο Δημότη Ορχομενού, όπως αναμένεται ομόφωνα να αποφασιστεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010. Την διοργάνωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: