Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - O.M. Λιβαδειάς: Ημέρα γιορτής, ημέρα μνήμης και τιμής, υπερηφάνειας και περισυλλογής η 25η Μαρτίου.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα γιορτής, ημέρα μνήμης και τιμής, υπερηφάνειας και περισυλλογής η 25η Μαρτίου.

Ημέρα κατά την οποία τα εθνικά ιδεώδη, μαζί με τις ιδέες του Διαφωτισμού οδήγησαν μέσα από την Επανάσταση του 1821 στη αναγέννηση του Ελληνικού κράτους. Ακόμη και σήμερα, 203 χρόνια μετά, αυτές οι αξίες και τα ιδανικά αποτελούν τους οδηγούς μας για την επόμενη μέρα. Σε μια ημέρα όπου η Ισότητα και η Ελευθερία θα θριαμβεύσουν, σε μια εποχή όπου η Κοινωνική Δικαιοσύνη δεν θα αποτελεί ζητούμενο, αλλά πραγματικότητα.

Δύο αιώνες μετά η Εθνική Κυριαρχία, η Ασφάλεια και το Διεθνές Δίκαιο απειλούνται. Ο πόλεμος συγκλονίζει  πάλι την Ευρώπη του Διαφωτισμού και των μεγάλων αξιών της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης!

Η σημερινή Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας είναι ημέρα τιμής για όσους αγωνίστηκαν για τα ιδεώδη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, γιατί μόνο αυτά ανταποκρίνονται στην ανθρώπινη φύση και τον πολιτισμό!

Στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια να σαρώνουν τα νοικοκυριά.

Η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των λαϊκών αναγκών, να προστατέψει τα λαϊκά εισοδήματα, να εξασφαλίσει την δημόσια υγεία , την  δωρεάν  παιδεία , το κράτος δικαίου  την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά , την  αξιοπρέπεια του  ελληνικού λαού  , να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή.

Η ιστορία μας, αποτελεί πηγή έμπνευσης. Η πίστη στις δυνάμεις μας και η αποφασιστικότητα, είναι το εφαλτήριό μας.

Δόξα και τιμή στους αγωνιστές  της παλιγγενεσίας μας.

Ζήτω η Ελλάδα

Ζήτω οι απανταχού Ελληνες .

Χρόνια πολλά!

«Ὅποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά».

Ρήγας Βελεστινλῆς

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

O.M. Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: