Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«4ο ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 2024: Μία διοργάνωση, όπως την ονειρευτήκαμε!» - Μπράβο σε όλους!!!


 -


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ -

Η δύναμη και η αγάπη για τον πολιτισμό, ένωσε την Βοιωτία στην πρωτεύουσα του Νομού και άφησε για 4η συνεχή χρονιά το παραδοσιακό της αποτύπωμα σε πάνω από 900 συμμετέχοντες χορευτές όλων των ηλικιών, όπως φυσικά και στους εκατοντάδες θεατές που έζησαν το μεγαλείο της ελληνικής παράδοσης. Η φετινή εντυπωσιακή εξαρχής εμπιστοσύνη 40 και πλέον Βοιωτικών Πολιτιστικών Χορευτικών Συλλόγων στο πρόσωπο του Συλλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς «Τα Άγραφα» και η τελική συμμετοχή 50 Χορευτικών Τμημάτων, το διήμερο 23 & 24 Μαρτίου 2024 στην πόλη της Λιβαδειάς, αποδεικνύει εκ του αποτελέσματος ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στο όραμα της φετινής διοργάνωσης, που από το 2018 τέθηκαν οι πρώτες γερές βάσεις του πολιτιστικού εγχειρήματος.









Η Βοιωτία ανυψώθηκε, έγινε ένα με τον πολιτισμό, γιόρτασε δυναμικά και ενωτικά την πολιτιστική αγκαλιά και προβλήθηκε Πανελλαδικά ακόμα πιο πολύ. Τιμήθηκε και εκπροσωπήθηκε από τα δικά της παιδιά σε υψηλό και ποιοτικό επίπεδο, από ανθρώπους με κοινά οράματα και αξίες, τους άξιους συνεχιστές της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων, αυτούς που μεταλαμπαδεύουν την παράδοση του τόπου μας στις επόμενες γενιές.
Η Οργανωτική Επιτροπή Πολιτιστικών Δράσεων σε πρώτο βαθμό, δούλεψε σκληρά κάτω από γραφειοκρατικές και τεχνικές διαδικασίες για μήνες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα της παρουσίασης να καλύψει κάθε είδους απαίτηση και να δικαιώσει ορθά τους κόπους της διοργανώτριας αρχής.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβούλιου και των υπευθύνων διοργάνωσης, εκφράζονται τα θερμά συγχαρητήρια προς τους άμεσους συμμετέχοντες Συλλόγους, τα Διοικητικά τους Συμβούλια καθώς και τους χοροδιδασκάλους που συνέβαλαν ουσιαστικά με την εξαιρετική συνεργασία τους και τις απαιτητικές χορευτικές προετοιμασίες τους, στην ποιοτική διεξαγωγή του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Περιφέρειας, καθώς στο σύνολο των χορευτών όλων ηλικιών που τίμησαν με την παρουσία τους την 4η κατά σειρά διοργάνωση και αγκάλιασαν αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.
Θερμές ευχαριστίες και ειλικρινά συγχαρητήρια ανά περίπτωση, εκφράζονται επίσης: προς το σύνολο του Μητρώου Εθελοντών του Συλλόγου Ευρυτάνων και του Παμβοιωτικού Φεστιβάλ, για τις πολύωρες προσφορές εθελοντισμού και τις απαιτητικές συνθήκες που χρειάστηκαν ώστε να ολοκληρωθεί η διεξαγωγή με αρτιότητα και υπευθυνότητα, στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς που για ακόμα μία χρονιά βρέθηκε στο πλευρό της διοργάνωσης καλύπτοντας υγειονομικά και καίρια τις δύο ημέρες της πολιτιστικής διοργάνωσης, τους προμηθευτές που στήριξαν έμπρακτα με τις υλικές προσφορές τους, τους μεγάλους χορηγούς, τους υποστηρικτικούς χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας που έδωσαν για ακόμα μία χρονιά ουσιαστική πνοή στην υλοποίηση του θεσμού, την ασταμάτητη ομάδα γραφιστικών υπηρεσιών που κάλυψε αισθητικά και φέτος με το απαραίτητο υλικό την 4η διοργάνωση, την δυναμική φωτογραφική ομάδα που κάλυψε ακούραστα τις αμέτρητες φεστιβαλικές στιγμές και την γεμάτη ενέργεια ομάδα τεχνικών ήχου που επιμελήθηκαν ποιοτικά και σε υψηλό μουσικό επίπεδο όλες τις ημέρες διεξαγωγής.
Οι άξιοι συνδιοργατές , Π.Ε Βοιωτίας και Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, έδωσαν με την βοήθειά τους τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται μία τέτοιας εμβέλειας φεστιβαλική διοργάνωση και που χωρίς την στήριξή τους θα ήταν όλα αδύνατα. Η Διοργανώτρια Αρχή ευχαριστεί θερμά και πιστεύει πλέον εκ του φετινού αποτελέσματος, στην μελλοντική και πιο ουσιαστική υποστήριξη.
Κλείνοντας, δίνονται ευχαριστίες και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην κεντρική παρουσιάστρια και της φετινής μας διοργάνωσης, κα Έφη Ζάχαρη που τίμησε για 4η συνεχή χρονιά με την παρουσία της, το Παμβοιωτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, όπου έδωσε για ακόμα μία φορά ξεχωριστή νότα στον αέρα του μεγάλου θεσμού, καθώς όπως και στην υπεύθυνη της μουσικής επιμέλειας κα Κραβαρίτη Μαρία που συνεργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους συμμετέχοντες χοροδιδασκάλους και μουσικούς, ώστε να παρουσιαστούν όλα τα χορευτικά τμήματα σε υψηλό ποιοτικό μουσικό επίπεδο, στα μουσικά σχήματα και των δύο ημερών, όπου οι πίπιζες και τα νταούλια έντυσαν την πόλη της Λιβαδειάς μοναδικά και παραδοσιακά στο άνοιγμα της διοργάνωσής το Σάββατο 23/3 και την κεντρική παρέλαση των χορευτών, καθώς και στους εκλεκτούς μουσικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν χορευτικό μαραθώνιο από το Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς μέχρι την αποχαιρετιστήρια απονομή βραβείων συμμετεχόντων Συλλόγων, στο κέντρο “RODON PALACE”.




Τα εμβληματικά αναμνηστικά της φετινής διοργάνωσης δημιουργήθηκαν δια χειρός του εξαιρετικού καλλιτέχνη Αλέκου Τσαμάτη. Αξίζει να αναφερθεί, η απεικόνιση των Αγίων Ευρυτάνων που κοσμούν το αναμνηστικό, καθώς και το νταούλι που ξεχώρισε φέτος ως τιμώμενο μουσικό όργανο του Παμβοιωτικού Φεστιβάλ.
Δηλώνονται τελικώς, τα εγκάρδια ευχαριστήρια στους αφανείς ήρωες της 4ης Διοργάνωσης, που έδωσαν ψυχή και σωματική δύναμη μέχρι τέλους, στήριξαν και έδωσαν χέρι βοηθείας σε όλες τις απαιτήσεις που παρουσιάστηκαν.
Ο κορυφαίος Βοιωτικός πολιτιστικός θεσμός του Παμβοιωτικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, έδωσε ένα ακόμα ηχηρό παρών πέρα από τα όρια του Νομού, βάζοντας τον πολιστικό πήχη σε πολύ υψηλό και ποιοτικό επίπεδο για τις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν.
Ευχή όλων, η συνεχής στήριξη όλων στη συνέχιση των ηθών, των εθίμων και της διάσωσης της παράδοσής μας. Καλή αντάμωση το 2025!

Το ORCHOMENOS PRESS ήταν χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ. 
Σταύρο συγχαρητήρια και του χρόνου! 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ του Συλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς «Τα Άγραφα»
& η Οργανωτική Επιτροπή Πολιτιστικών Δράσεων
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: