Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Η ΕΦΑ Βοιωτίας θα παραδώσει το καλοκαίρι το μοναδικό αναστηλωμένο Αρχαίο Θέατρο σε όλη την Στερεά Ελλάδα - 20+1 στιγμές από την επίσκεψη του κλιμακίου της Ε.Ε. στον Ορχομενό


Υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Προϊστάμενος και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γιώργο Ντασιώτη, την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά, τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Γιώργο Τζαβάρα, τον Πρόεδρο του ΔΣ και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού» κ. Λάμπρο Ρόδη, την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ορχομενού κα Λεμονιά Σταματάκη ενημερώθηκαν αναλυτικά για την εξέλιξη του έργου της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού από την προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή και την υπεύθυνη Αρχαιολόγο της περιοχής μας κα Κυριακή Καλλιγά.


















 Βήμα βήμα πέρασαν από όλη την υπό διαμόρφωση περιοχή του ενοποιημένου, πλέον, αρχαιολογικού χώρου στον Ορχομενό, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου.

 Όπως όλα πλέον δείχνουν αλλά και ειπώθηκαν επί τόπου, το καλοκαίρι ο ιστορικός Ορχομενό θα είναι η μοναδική πόλη σε όλη την Στερεά Ελλάδα που θα διαθέτει ένα πλήρως αναστηλωμένο Αρχαίο Θέατρο μέσα στον αστικό της ιστό!

 Ένα μεγάλο έργο, μια νέα μεγάλη αρχή

για τον Δήμο Ορχομενού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας! 





Δεν υπάρχουν σχόλια: