Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στο Συνεδριακό του Δήμου Ορχομενού

Ο κ. Χρήστος Φλωκατούλας και η κα Ιώαννα Τσιαμίτα. 
Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο διοργανώθηκε σήμερα για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 που υπηρετούν στα Σχολεία της Π/θμιας Εκπ/σης Περιοχής Λιβαδειάς στο Συνεδριακό Κέντρο  του Δήμου Ορχομενού με θέμα «Η Διδακτική των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στη Φυσική Αγωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Τους δασκάλους υποδέχθηκαν από νωρίς η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κα Κική Καραβαγγέλη, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης και ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος.  






Η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κα Τσαμίτα Ιωάννα, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την αμέριστη υποστήριξή τους σε ο,τι τους ζητήθηκε και έδωσε τον λόγο τον κ. Υπερήφανο για ένα χαιρετισμό.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους δασκάλους για την επιλογή του Ορχομενού και τους μετέφερε την ευχαρίστησή του για την συστηματική τους προσπάθεια να μεταδώσουν από πολύ νωρίς στην νεολαία μας τις παραδόσεις μας.

Παράλληλα, δεν έκρυψε και τις ανησυχίες τους γύρω από την εξέλιξη των νέων παιδιών μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει κάθε σπιτικό και ζήτησε από τους δασκάλους να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στον κάθε μαθητή. «Δυστυχώς τον τελευταία καιρό έχουμε γίνει όλοι και πάλι μάρτυρες γεγονότων που φανερώνουν πως οι νεολαία μπορεί εύκολα να παρασυρθεί και να βρεθεί ακραίες καταστάσεις. Είμαστε όλοι ανήσυχοι γι` αυτά τα κρούσματα και πολύ περισσότερο όταν χάνονται ζωές νέων ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπερήφανος.  Τέλος ο κ. Υπερήφανος ευχήθηκε η πρωτοβουλία τους να γίνει "θεσμός" σ` αυτό το χώρο και δήλωσε για άλλη μια φορά πως "οι πόρτες του Δήμου, είναι ανοικτές". 
Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον κ. Γιάννη Νταβαλούμη, την Κική Καραβαγγέλη και τον κ. Λάμπρο Ρόδη που είχαν φροντίσει για να άψογη υποδοχή των διοργανωτών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι  οι ενότητες του Σεμιναρίου ήταν  οι εξής:
α) Η Διδασκαλία των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στη Φυσική Αγωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σκοπός, Στόχοι, Περιεχόμενο, Σχέδιο μαθήματος, Μέθοδοι, Αξιολόγηση), με εισηγήτρια την κ. Ιωάννα Τσαμίτα, Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής με έδρα τη Χαλκίδα.

β) Η Διδασκαλία των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών που προτείνονται στα ΑΠΣ της Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Τοπικών Παραδοσιακών Χορών (βιωματική ενότητα) με εισηγητή τον κ. Χρήστο Φλωκατούλα, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής που υπηρετεί στην Π/θμια Εκπ/ση Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: