Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Θερμά συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Θηβαίων στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Στην  εκδήλωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης.



Η εκδήλωση είχε θέμα τον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό, τον άνθρωπο που κατάφερε να είναι το έμβλημα της Ελλάδας, μέσα από το ποίημά του “Ύμνος εις την Ελευθερίαν”, του οποίου οι πρώτες δύο στροφές έγιναν ο εθνικός ύμνος της πατρίδας μας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο θεατρικό και στην χορωδία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συγκίνησαν το κοινό και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από τους παραβρισκόμενους.


Ο κ. Δημάρχος ενθουσιασμένος από την άρτια και ποιοτική εκδήλωση, συνεχάρη τους μαθητές, τη Διευθύντρια του σχολείου και τους δασκάλους , τονίζοντας τους ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής,  για να γνωρίζουν οι μαθητές την ιστορία του τόπου  και να μην ξεχνούν  τους ανιδιοτελείς αγώνες και τις αιματηρές θυσίες των προγόνων μας, που έγιναν για να απολαμβάνουν οι μετέπειτα γενιές τα αγαθά της ελευθερίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: