Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

ΗΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ στο Δ.Δ. ΚάστρουΚάστρο , Τρίτη 25 Μαρτίου 2014. Μετά τη δοξολογία ακολουθεί η κατάθεση στεφάνων προς τιμή των ηρώων  της Ελληνικής Επανάστασης κι έπειτα η καθιερωμένη παρέλαση με τους μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές τους.
Η εορταστική ατμόσφαιρα μεταφέρεται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Κάστρου και η γιορτή αρχίζει με την ομιλία της Διευθύντριας του Σχολείου κας Βεντούρα που μας υπενθυμίζει χρονολογικά την προσάρτηση όλων των περιοχών στην κυρίως χώρα και συνειδητοποιούμε πόσο νέο κράτος είμαστε τελικά!
Το συγκλονιστικό όμως είναι το πάθος και το έντονο αίσθημα πατριωτισμού και αγώνα που μας μεταδίδουν τα παιδιά τόσο του δημοτικού όσο και του νηπίου μέσα από τα ποιήματα, τα τραγούδια, τους χορούς και τους διαλόγους.
Ιστορία δεν είναι μόνο τα γεγονότα αλλά και οι παραδόσεις. Συγχαρητήρια στη νηπιαγωγό του προνηπίου και νηπίου καθώς και στους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Κάστρου που κατάφεραν να πετύχουν αυτό το συνδυασμό!

Αγγελική Καστρίτη

Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείου Κάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: