Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

«Μικρασία…Ταξίδι στο Όνειρο» ήταν ο τίτλος της αξέχαστης μουσικής βραδιάς που απήλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης!


«Μικρασία…Ταξίδι στο Όνειρο» ήταν ο τίτλος της αξέχαστης μουσικής βραδιάς που απήλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης! Η υπέροχη αυτή εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε και της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης. Επί σκηνής η μοναδική Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς «Πλειάδες» η οποία παρουσίασε μία άρτια μουσική εκδήλωση που συγκλόνισε και συγκίνησε. Μια ιδέα που ήταν σε αναμονή για καιρό, έγινε πραγματικότητα την Κυριακή 6/10 στο Μεγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-ΟΠΑΣΤΕ σε συνδιοργάνωση με την ΕΣΤΙΑ και την γυναικεία χορωδία Λιβαδειάς Πλειάδες μας ταξίδεψαν στις αλησμόνητες πατρίδες με όχημα τις νότες και την μαγευτική αφήγηση.

👉
Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κας Αναστασίας Παπαδάτου - Καψή:
"Κυρίες και κύριοι,
Όταν πριν από λίγους μήνες ανέλαβα το τιμόνι της ΕΣΤΙΑΣ και από τη θέση της Προέδρου ασχολήθηκα ενεργά με την κατάρτιση του προγράμματος των εκδηλώσεων του Σωματείου μας, ούτε σαν μακρινό όνειρο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΕΣΤΙΑ μας θα μπορούσε να διοργανώσει μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους και τέτοιας σημασίας!
Το όνειρό μου αυτό, σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε απτή πραγματικότητα, με την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την διοίκηση της οποίας ευχαριστώ ενώπιόν σας θερμά!
Απόψε είναι για όλους εμάς μια ξεχωριστή βραδιά! Μια βραδιά σταθμός, καθώς έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ μια από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες γυναικείες χορωδίες….την Γυναικεία Χορωδεία Λιβαδειάς «ΠΛΕΙΑΔΕΣ»!
Η ιστορία μας άλλωστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ρίζες και τους θρύλους της ελληνικής μυθολογίας.
Η Αργοναυτική εκστρατεία, στην οποία πρωτοστάτησαν οι Μινύες του Ορχομενού, μας υπενθυμίζει την ενότητα των Ελλήνων, που ξεπερνούσε τις τοπικές διαφορές. Ο Ιάσονας, γιος των Μινύων, ηγήθηκε αυτής της θαρραλέας αποστολής, φέρνοντας μαζί του ήρωες από όλη την Ελλάδα.
Οι Μινύες ήταν και πρωτοπόροι στο εμπόριο και την ίδρυση αποικιών στις παράλιες χώρες του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας. Η σύνδεση αυτή αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της περιοχής όχι μόνο ως ιστορική κληρονομιά αλλά και ως αναπόσπαστο κομμάτι της Μικρασιατικής ιστορίας.
Σήμερα, καθώς εορτάζουμε αυτήν την κληρονομιά, ας αναγνωρίσουμε τη δύναμη που μας ενώνει και τις προοπτικές που δημιουργούνται μέσα από αυτήν τη συνεργασία…
Στην αποψινή εκδήλωση θα έχουμε την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε μέσα από τραγούδια και αφηγήσεις, μία ιστορική αναδρομή στις αλησμόνητες πατρίδες - για να αναφωνήσουμε όλοι μαζί….. «ΜΙΚΡΑΣΙΑ…ΖΕΙΣ!».
Η Πρόεδρος & πολυβραβαυμένη Χοράργης Ιωάννα Παναγιωτίδη και τα μέλη της Γυναικείας Χορωδίας Λιβαδειάς ΠΛΕΙΑΔΕΣ είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν και στο μέλλον μεγάλες καλλιτεχνικές και μουσικές συγκινήσεις, υπηρετώντας την Τέχνη με συνέπεια και ποιότητα."

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γιώργος Ντασιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το 'Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού" κ. Λάμπρος Ρόδης, το ΔΣ της Εστίας και πλήθος θεατών.








Δεν υπάρχουν σχόλια: