Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

«Βοιωτοί Συγγραφείς από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας»: Μια σπάνια τριλογία δια χειρός κ. Νίκου Τασιόπουλου

Προσωπική έρευνα, μελέτη και διασταύρωση στοιχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναζήτηση αρχείων και φυσικά βοήθεια από πηγές και άλλες γραπτές μαρτυρίες αποτέλεσαν την καθημερινή ενασχόληση τα τελευταία πέντε χρόνια του πολυσχιδούς Βοιωτού συγγραφέα, τ. Αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ.  κ. Νίκου Τασιόπουλου  για να φτάσουμε στο πόνημά του με τίτλο «Βοιωτοί Συγγραφείς από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας», το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 5 Οκτωβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά.

Το πάνελ των ομιλητών. Στη μέση ο συγγραφέας κ. Νίκος Τασιόπουλος.

Ο κ. Νίκος Κελέρμενος 

Ο κ. Δημήτριος Μπάκας 

Πάνω από 900 Βοιωτούς πνευματικούς δημιουργούς, από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, όπως φανερώνει και ο τίτλος αυτής της τριλογίας, καταγράφει ο κ. Τασιόπουλος στο νέο έργο του, που παρουσιάστηκε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Μια πλειάδα μορφών, πνευματικών ανθρώπων, πολιτικών, γιατρών, δημοσιογράφων, στρατιωτικών, κ.α. που θέλησαν απ` όλες τις γωνιές της Βοιωτικής γης να αφήσουν στο… χρόνο και στην ιστορία, το δικό τους αποτύπωμα μέσα από τα γραπτά τους όλων των μορφών του λόγου.
Το τρίτομο αυτό έργο προλόγισε ο ίδιος ο συγγραφέας και εμπνευστής του, ενώ στο πάνελ πλαισιώθηκε από δύο ακόμη ξεχωριστές προσωπικότητες της εγχώριας κοινωνικής μας ζωής, τον ιατρό και συγγραφέα κ. Νίκο Κελέρμενο και τον Αντιστρατηγό ε.α. , συγγραφέα και ζωγράφο κ. Δημήτρη Μπάκα, δημιουργό και Προέδρου της «Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας», ενός πρόσφατου πνευματικού κινήματος. 
Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η συμβουλή του κ. Μπάκα υπήρξε καθοριστική και στην παραγωγή του, καθώς έργο του  κοσμεί το εξώφυλλο, ενώ επιμελήθηκε και κάποιες προσωπογραφίες στις μέσα σελίδες. 




Την παρουσίαση τίμησαν – μεταξύ άλλων – ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, Αρχιμανδρίτης κ. Δοσίθεος Καστότης, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο τέως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Λεβαδεών «Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» κ. Γιώργος Ζιώγας,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς του Ε.Ε.Σ. κ. Γιάννης Καραντζάς, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και φίλοι του συγγραφέα καθώς και πολλοί σύγχρονοι συγγραφείς. Καλοτάξιδο!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: