Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

58 χρόνια μετά ο Ομότιμος Καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Binghamton University SUNΥ κ. Σωτήρης Ι. Τσιάνης επιστρέφει στον Ορχομενό!

Την προσεχή Κυριακή,  16 Οκτωβρίου 2016, ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού θα έχει την τιμή και τη χαρά να τιμήσει και να γνωρίσει σε όλους τους Ορχομένιους τον Ομότιμο Καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Binghamton University SUNΥ κύριο Σωτήρη Ι. Τσιάνη. (http://orchomenos-press.blogspot.gr/2016/10/16.html)

Ο Σωτήρης Τσιάνης, ένας από τους τρεις μεγαλύτερους ερευνητές – καταγραφείς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας, που ζει στις ΗΠΑ , θα βρίσκεται στον Ορχομενό μετά από 58 ολόκληρα χρόνια και τις πρώτες του καταγραφές στην πόλη μας. 
Ο Ορχομενός είναι η πόλη που άρχισε την έρευνά του (το 1958) και η πόλη που καθόρισε την πορεία της επαγγελματικής του πορείας τα κατοπινά χρόνια. 
Ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού θέλοντας να τιμήσει αυτόν τον σπουδαίο ερευνητή αποφάσισε να του αφιερώσει μια βραδιά γεμάτη παράδοση, ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι.
Ομιλητές της βραδιάς θα είναι o ίδιος ο καθηγητής αλλά και οι ερευνητές του Παραδοσιακού Τραγουδιού Αντώνης Κόντος & Κων/νος Πατσαλής.

Δημοτικά τραγούδια θα παίξουν Παραδοσιακοί Μουσικοί από το Στείρι και θα χορέψει το τμήμα Ενηλίκων του Ομίλου μας.

Ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού και εμπνευστής αυτής της μοναδικής βραδιάς κ. Κώστας Πατσαλή σε παλαιότερη συνάντηση με τον κ. Σωτ. Τσιανη, ομοτιμο καθηγητη Εθνομουσικολογιας του Binghamton University, SUNI στην αξιεπαινη εκδηλωση που διοργανωθηκε στην Αραχωβα προς τιμην των μουσικων της που διεπρεψαν στην Αμερικη τον Νοέμβριο του 2015. 
Την Κυριακή, ο κ. Σωτήρης Τσιάνης θα έρθει στον Ορχομενό-μετά από τις μουσικές καταγραφές που έκανε το 1958-για να τιμηθεί από τον Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr