Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Χρήματα για τις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ύστερα από πρόταση της Μαρίας Σπυράκη

Χρηματοδότηση για τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις που επενδύουν στην πράσινη ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας υπερψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόταση της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη.

Τη σχετική τροπολογία η κα. Σπυράκη την ενέταξε στην εισήγηση του ΕΛΚ στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας σε συνεργασία με τον βασικό εισηγητή Δρ. Paul Rubig. 

Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ δέχθηκε ότι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις στην πραγματική οικονομία είναι πολύ σημαντικός και γι’ αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησής τους. Αν και στην Έκθεση επισημαίνεται η σπουδαιότητα του "ίδιου επιχειρηματικού κεφαλαίου" αναγνωρίζονται οι δυσκολίες εύρεσής τους. Ως εκ τούτου προτείνεται η ενίσχυση των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων και μέσω του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (Πακέτο Γιούνκερ).

Παράλληλα η έκθεση προβλέπει και την συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς  με απώτερο σκοπό την οικονομική πρόοδο με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα έχει το γεγονός ότι στην Έκθεση τονίζεται η ανάγκη ενθάρρυνσης ξένων επενδυτών, γεγονός όμως που δυσχεραίνουν τα γλωσσικά εμπόδια. Με βάση αυτό το σκεπτικό, υπερψηφίστηκε η πρόταση της Μαρίας Σπυράκη για  τη χρήση της αγγλικής γλώσσας, επιπρόσθετα της επίσημης γλώσσας του κάθε κράτους-μέλους, σε όλο το φάσμα της διαδικασίας αιτήσεων για χρηματοδότηση των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων, κάτι που αποτελεί και επίσημη πρόταση της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: