Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ενεργοποίηση πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για αιτήσεις επιχειρήσεων για απαλλαγή από δημοτικά τέλη.

 


Σύμφωνα με την 61/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, αποφασίστηκε η απαλλαγή απο την καταβολή ανταποδοτικών τελών σε επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή αναστείλει την δραστηριότητά τους, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, βάση της δυνατότητας που δόθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι :
¨Εγκρίνει την απαλλαγή των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί και περιγράφονται στις ανωτέρω αναφερόμενες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από την καταβολή:
– ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.
– τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.¨
Λόγω των περιορισμών κίνησης που υπάρχουν για την αυτοπρόσωπη υποβολή της αίτησης στο Δήμο, ο Δήμος Τανάγρας έχει ενεργοποιήσει την ειδική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, για την δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για απαλλαγή από δημοτικά τέλη, στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του.
Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του Covid-19, μπορούν να αιτηθούν πλέον ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ειδικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ είναι : https://dt.govapp.gr/
Η διαδικασία εισαγωγής και υποβολής της αίτησης είναι η ακόλουθη:
Στη διεύθυνση https://dt.govapp.gr, γίνεται σύνδεση στο σύστημα μέσω των στοιχείων taxisnet της επιχείρησης.
Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή «δημιουργία αίτησης» για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά για απαλλαγή από δημοτικά τέλη ή/ και αίτηση μείωσης τελών κοινόχρηστων χώρων.
Γίνεται η επιλογή του δήμου στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση και ακολουθεί η συμπλήρωση στοιχείων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της επιχείρησης, τον αριθμό παροχής, τα στοιχεία διεύθυνσης / επικοινωνίας.
Γίνεται η υποβολή της αίτησης και ο επιχειρηματίας αναμένει να ειδοποιηθεί από τον αρμόδιο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: