Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου με διαδικτυακές εκδηλώσεις (29/4-3/5 ) από τη ΔΟΔ και την UNESCO


 Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ σε συντονισμό με την  ΔΟΔ ενημερώνει για τον ενεργό ρόλο που η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων θα διαδραματίσει στις εκδηλώσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου της UNESCO που θα πραγματοποιηθούν στο διαδίκτυο μεταξύ 29 Απριλίου και 3 Μαΐου. Θα πραγματοποιηθούν εκατοντάδες συνεδρίες που θα εστιάζουν στην ασφάλεια των δημοσιογράφων, τη βιωσιμότητα των μέσων ενημέρωσης, την παραπληροφόρηση και άλλα βασικά ζητήματα για τους δημοσιογράφους και τα συνδικάτα τους.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΔ Younes M’Jahed θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές, ενώ η Ομοσπονδία Αφρικανών Δημοσιογράφων θα φιλοξενήσει μια διαδικτυακή συνεδρία για το μέλλον των αφρικανικών μέσων ενημέρωσης.

Η ΔΟΔ θα φιλοξενήσει μια εκδήλωση-συνεδρία το Σάββατο 1 Μαΐου για να αποτίσει φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους δημοσιογράφους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 και το κυριότερο, για να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές και τα μέτρα που απαιτούνται για μία δημοσιογραφία προστατευμένη από τον Covid. Εκπρόσωποι των ενώσεων από τη Βραζιλία, τη Σομαλία, το Πακιστάν, το Περού, το Ελ Σαλβαδόρ, την Παλαιστίνη και άλλες χώρες θα ενωθούν «ζωντανά» και μέσω βίντεο για να συζητήσουν τις δράσεις τους για την υποστήριξη των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: