Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τελετή αποφοίτησης στο «Σχολείο της μεγάλης ευκαιρίας» Ορχομενού!

Η κεντρική ιδέα της φετινής τελετής αποφοίτησης; ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!!! 
Δεν είναι ένα, αλλά πολύ περισσότερα τα στοιχεία που κατάφεραν και φέτος να μετατρέπουν αυτή την τελετή, σε μια βραδιά που ξεχείλισε  η εκτίμηση, οι ανθρώπινες σχέσεις αλλά και το … ταλέντο, ενώ δεν έλειψαν  τα πηγαία συναισθήματα για την αξία της δια βίου εκπαίδευσης και την επιθυμία όλων μας, όσο χρονών κι αν είμαστε, να γινόμαστε από … καλοί, καλύτεροι!









Όλες αυτές οι πτυχές ξετυλίχθηκαν στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών της σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού – Τμήμα Θήβας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ορχομενού (Πέτρινα), μια «παράδοση» που χτίζεται πρωτίστως μέσα από τις προοδευτικές πρωτοβουλίες του Δντη του κ. Κώστα Σταρά και των συνεργατών του καθηγητών του ΣΔΕ.
Επίσης, δεν είναι τυχαίο, που αυτή η δομή της Δια Βίου Μάθησης φέρνει ολοένα και υψηλότερα αποτελέσματα σε συμμετέχοντες και αποφοίτους, την στιγμή που  τόσο το σχολείο της Άμφισσας, όσο και της Λαμίας (σε επίπεδο περιφέρειας Στερεάς)  έχουν αναστείλει εδώ και δύο χρόνια τη λειτουργία τους, σε αντίθεση με το ΣΔΕ Ορχομενού που ξεκίνησε την ίδια περίοδο (2007), «στάθηκε στα πόδια» του και επεκτάθηκε στην Επ. Θηβών τα τελευταία τρία χρόνια.
Κι` όλα τα παραπάνω δεν είναι «λόγια» και «φιλοφρονήσεις» αλλά η πραγματικότητα που φανερώθηκε και χθες βράδυ μέσα από τα λεγόμενα  των ίδιων των αποφοίτων. 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δντης κ. Σταράς καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο, τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων κ. Κήτσο, τον Αντιδήμαρχο Ορχομενού κ. Νταβαλούμη, τον Πρόεδρο του ΔΣ και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.  Ρόδη, τον Δντη της Βθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κ. Καρκάνα και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο ανοικτό κάλεσμα, φίλους και συγγενείς των αποφοίτων.

Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, στην οθόνη προβλήθηκαν όλα όσα εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν, υλοποίησαν και παρουσίασαν διαδοχικά οι μαθητές της περιόδου 2015 – 2016. Σκετς, ταινίες και γυρίσματα, επιδείξεις με την βοήθεια εξωτερικών συνεργατών όπως της κας Γαρυφαλιάς Τζαβάρα αλλά και εργασίες πλούσιες από τα ψυχικά τους αποθέματα, κατάφεραν να ακουμπήσουν το ακροατήριο, που τους ανταπόδωσε μ` ένα θερμό χειροκρότημα.
Ανάμεσα σ` αυτά και η … έκπληξη της βραδιάς, όταν επί σκηνής εμφανίστηκε ο Ορχομένιος ταλαντούχος μουσικός και τραγουδοποιός κ. Θανάσης Βούτσας, ο οποίος ανταποκρίθηκε εθελοντικά στο κάλεσμά τους. 
Πλαισιωμένος από την «άτυπη γυναικεία χορωδία» του ΣΔΕ Ορχομενού, απέδωσαν όλοι μαζί ένα από τα πλέον αγαπημένα τραγούδια της Ελ. Αρβανιτάκη σε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη. «Εδώ σου δρόμου τα μισά»… αλλά και ένα ακόμη, δικό του αυτή τη φορά, μέσα από την πολύπλευρη μουσική διαδρομή που ήδη έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο ταλαντούχος Θανάσης.

























Η εκδήλωσή τους έκλεισε με … αγκαλιές και χαμόγελα, από τους αποφοίτους που παραλάμβαναν διαδοχικά τους τίτλους τους, ενώ στο τέλος είχαν κι` από ένα μπουκέτο λουλούδια να προσφέρουν, ανταποδίδοντας στο ελάχιστο προς τους δασκάλους τους, όλα όσα πολύτιμα πήραν τα τελευταία δύο χρόνια στο ΣΔΕ Ορχομενού, το «Σχολείο της μεγάλης ευκαιρίας» Ορχομενού! 


Τέλος, όλοι απολαύσαμε την έκθεση φωτογραφίας που είχε στηθεί στο φουαγιέ, αφήνοντας στον ... τοίχο τις εντυπώσεις μας, μαζί με τα πλούσια εδέσματα που είχε ετοιμάσει στο προαύλιο το catering "Οι Γεύσεις" της κας Βίκυς Δήμου. 

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου κ. Θανάση Μερτζάνη για το Star Κεντρικής Ελλάδας ... 
 
Τελετή λήξης στο σχολείο 2ης Ευκαιρίας στον... από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: