Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Βαδίζει προς τις … δυο δεκαετίες η βραδιά παράδοσης και χορού στον Αη Δημήτρη – Πλούσια στιγμιότυπα από την 18η φετινή διοργάνωση


Δύο χρόνια μας χωρίζουν από τη συμπλήρωση δύο δεκαετίων, μια επέτειος αφιερωμένης σε μια  διοργάνωση, που κάθε χρόνο αυτή την περίοδο,  μας προσκαλεί να απολαύσουμε τα νιάτα του τόπου μας, τα οποία στήνουν το δικό τους «τρανό χορό» στο ζωηρό καμποχώρι της Βοιωτίας. Ο λόγος για την 18η φετινή Βραδιά Παράδοσης και Χορού που οργάνωσε – υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού – το Τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου, πάντοτε με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Χρήστου Φλωκατούλα.















Από νηπιάκια έως και εφήβους αλλά και με φιλοξενούμενους φέτος από το όμορφο Πολύδροσσο του Δήμου Δελφών, η ζεστή βραδιά μας «δρόσισε» με τη ζωντάνια των παιδιών και στην όμορφη απόδοση των χορών που είχαν επιλεγεί, κυρίως μέσα από την ποικιλία της πλούσιας λαϊκής παράδοσης των νησιών μας και της στερεάς γης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο εφημέριος π. Ηλίας Παπούλιας, που μετέφερε το χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κκ. Γεωργίου.
Ακολούθως και κατά την διάρκεια της ολοκλήρωσης κάθε κύκλου, ο χοροδιδάσκαλος κ. Φλωκατούλας είχε μεριμνήσει για την απόδοση σχετικών αναμνηστικών τίτλων στους χορευτές καθώς και μιας αναμνηστικής πλακέτας στους φιλοξενούμενους.
Την βραδιά χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Ορχομενού, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νταβαλούμης, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπαμπλέκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Γαλάνης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Παναγιώτης Καπρινιώτης.





















Την πρόσκλησή τους αποδέχθηκαν ακόμη εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής μας, όπως ο Σύλλογος Γυναικών γίου Δημητρίου, ο  Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς και ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού, αλλά και οι χορηγοί που στήριξαν και την φετινή διοργάνωση, όπως η κα Ευαγγελία Σπύρου,  ο κ. Νότης Αγνιάδης (Αγνιάδης Σπορ), κ.α.
Στο τέλος ο χορός άνοιξε για όλους, όπως συνηθίζεται, αυτή τη βραδιά, που ζωντάνεψε καλοκαιριάτικα τον Αη Δημήτρη.


Το ORCHOMENOS PRESS χαιρετίζει την διαχρονική πορεία του Τμήματος Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου και εύχεται και του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: