Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Όλα έτοιμα για τον 7ο «Ξενοδάμειο Δρόμο Αντίκυρας»

 

Ο αγώνας των πρωταθλητών

Ο αγαπημένος προορισμός των δρομέων, ο «Ξενοδάμειος Δρόμος» στην Αντίκυρα,  που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην πανέμορφη παραλιακή διαδρομή που ενώνει την Αντίκυρα με την Παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια), Άγιο Ισίδωρο και φτάνει μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο θα την τρέξουν μεταξύ των άλλων και πολλοί πρωταθλητές πρωταθλήτριες.

Να σημειώσουμε ότι η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και πλέον οι επιδόσεις των αθλητών «μετράνε» και καταγράφονται στις επίσημες επιδόσεις του αγωνίσματος του Ημιμαραθωνίου και επίσης στα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. 

Στη γραμμή της εκκίνησης θα είναι οι πρωταθλητές Μάριος Αναγνώστου, Γιώργος Μαθιόπουλος, και οι πρωταθλήτριες Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου, Μαργαρίτα Ντίνα και Μαργαρίτα Φρυγανιώτη και άλλοι.

Οι συμμετοχές των πρωταθλητών προεξοφλούν ότι και φέτος στην 7η διοργάνωση,  ότι θα ζήσουμε μοναδικές αθλητικές στιγμές.

Μια φιλόξενη αγκαλιά

Τεράστια είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Αντίκυρα στο πλαίσιο του 7ου Ξενοδάμειου αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην μοναδική παραλιακή διαδρομή, Αντίκυρα-Άγιος Ισίδωρος-Άσπρα Σπίτια-Αντίκυρα.

Περισσότεροι από 100 εθελοντές και πολλοί από αυτούς πιστοποιημένοι διασώστες  και 77 χορηγοί εγγυώνται την υψηλή ποιότητα του αγώνα.

Τον αγώνα διοργανώνει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας – Αντίκυρας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.xenodamos.gr   –   https://www.facebook.com/xenodamios/  –  https://www.instagram.com/xenodamos_/

Ποιος ήταν ο Ξενόδαμος

Ο Ξενόδαμος ο Αντίκυρος (1ος αιώνας μ.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης από την Αντίκυρα της  Βοιωτίας  ο οποίος στέφθηκε νικητής στο άθλημα του παγκράτιου στους 211ους (67 μ.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας. Υπήρχε ορειχάλκινος ανδριάντας του στο γυμνάσιο της πόλης.

Ωρολόγιο Προγραμμα

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 7ου Ξενοδάμειου αγώνα δρόμου στην Αντίκυρα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου είναι το παρακάτω:

08.30 Αγώνας Ημιμαραθωνίου (Ανδρών-Γυναικών)
08.40 Αγώνας 800 μ. Δημοτικού   (Αγοριών-Κοριτσιών)
08.41 Αγώνας 1.200 μ. γυμνασίου (Αγοριών-Κοριτσιών)
09.00 Αγώνας 5 χλμ. (Ανδρών-Γυναικών)
12.00   Απονομές
Χωρίς αυτοκίνητα

Για την ασφάλεια των δρομέων αλλά και των επισκεπτών, σύμφωνα με το σχέδιο των διοργανωτών και της Τροχαίας έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αντίκυρας για την διεξαγωγή του 7ου Ξενοδάμειου αγώνα δρόμου από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής.

Πλοήγηση άρθρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: