Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τον αείμνηστο Νομάρχη Βοιωτίας και μαχητικό δικηγόρο Γιάννη Σταμούλη τίμησαν οι Διστομίτες

Το θερμό χειροκρότημα με το οποίο υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Διστόμου την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Διστομου Αράχωβας Αντίκυρας κ Γιάννη Γεωργακό της απόφασης του ΔΣ για την ονοματοδοσία του προαυλίου χώρου μπροστα στο Δημαρχείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, σε "ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ" δείχνει ότι είναι πλέον συνείδηση της κοινωνίας πόσο σημαντικός- καθοριστικός - ήταν ρόλος του αείμνηστου Νομάρχη Βοιωτίας στην νομική διεκδίκηση των αποζημιώσεων και στην θετική απόφαση που ελήφθη από το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς.








Η κόρη του Γιάννη Σταμούλη, Χριστίνα, αφού παρέλαβε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε μικρό απόσπασμα από την ιστορική απόφαση του 1995, με την οποία το τότε Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας, αποφάσισε ομόφωνα να ασκηθεί αγωγή κατά της Γερμανίας, για τα διαπραχθέντα εγκλήματα πολέμου. Έκλεισε δε με έναν συγκινητικό επίλογο, θυμίζοντάς πόσο λείπουν το όραμα, οι ιδέες και κυρίως το συναινετικό πνεύμα του Γ. Σταμούλη.Έχει ακόμα την σημειολογική του σημασία ότι παρόντα στην εκδήλωση ήταν πολλά μέλη του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας
Επίσης παρόντες ήταν ο βουλευτής κ Νίκος Θηβαίος, η αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά ( που μίλησαν ),πάρα πολλοί Δήμαρχοι Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών,πολλά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και άλλοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκητης, όπως και εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών. Παρούσα και η άλλη κόρη του αείμνηστου νομάρχη και ευρωβουλευτή κ .Κέλλη Σταμούλη, όπως και τα εγγόνια του.  Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ονοματοδοσία του χώρου είχε ληφθεί το 2010 επί δημαρχίας Θαν. Πανουργιά και τώρα υλοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: