Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Υπάρχει κίνδυνος να πάμε στη δραχμή


Τον κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή αν η Γερμανία προχωρήσει σε επιλογές κατακερματισμού της
Ευρωζώνης, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα, όπως εξήγησε, ο κίνδυνος αυτός υπάρχει γιατί στο τέλος της μέρας δύο εκδοχές μπορεί να υπάρξουν, ή να υποχωρήσει η Γερμανία και αυτό θα είναι μια νίκη για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλους τους λαούς του νότου ή να προχωρήσει σε επιλογές διάλυσης  της Ευρωζώνης.
Για το ευρώ είπε ότι δεν είναι βιώσιμο αν μια χώρα όπως η Ελλάδα φύγει από το κοινό νόμισμα. Μάλιστα εκτίμησε πως το ευρώ όχι μόνο δεν θα είναι βιώσιμο αλλά θα καταρρεύσει άμεσα αν αυτό συμβεί και για μια χώρα όπως η Ιταλία. «Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι ο κυρίαρχος εκβιασμός από την πλευρά των φίλων μας των Γερμανών μπορεί να αντιστραφεί», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι Γερμανοί έχουν ήδη ετοιμάσει το σενάριο της επαναδιαπραγμάτευσης και της αντιμετώπισης μιας πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. «Θεωρώ λοιπόν ότι στο σενάριο αυτό έχουν δεδομένες κάποιες υποχωρήσεις που πιθανόν να κάνουν προκειμένου να προβούν σε μια συμφωνία», συμπλήρωσε.
Μάλιστα υποστήριξε πως η Μέρκελ στηρίζει κυβερνήσεις του χεριού της και «το έκανε στηρίζοντας τον κ. Σαμαρά στις εκλογές, το έκανε στηρίζοντας και τον κ. Αναστασιάδη». Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/story/637743

Δεν υπάρχουν σχόλια: