Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η …ελπίδα θα πεθάνει τελευταία και για το Κέντρο Ελέγχου και Ποιότητας Βάμβακος Ορχομενού!

Δημοτική Αρχή και φορείς επανακινούν τη λειτουργία του «στοιχειωμένου» ινστιτούτου και κάνουν προσπάθεια για την στελέχωσή του αλλά  υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τροϊκάς... Πλέον τίποτα δεν είναι όπως παλιά!!! 

Ένα στόχο ετών, μια νέα δυναμική στην βαμβακοκαλλιέργεια και μια «προίκα» της τοπικής μας κοινωνίας είναι το τρίπτυχο του στόχου που έχει θέσει ο Δήμος Ορχομενού αλλά και οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δήμοι του Κωπαϊδικού πεδίου όσον αφορά την (επιτέλους) λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου και Ποιότητας Βάμβακος που ως γνωστόν έχει κατασκευαστεί και στέκει αναξιοποίηση στην έξοδο του Ορχομενού προς το Δ.Δ. Πύργου. Για το λόγο αυτό μια ενδιαφέρουσα εσπερίδα οργανώθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας με ξεχωριστούς ομιλητές, ο καθένας εκ των οποίων ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας ασφαλώς μέσα από την προσωπική του σκοπιά. Την εσπερίδα συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων κ. Γιώργος Ζάχαρης. 



Ως οικοδεσπότης της εσπερίδας, ο Δήμαρχος Ορχομενού ανέφερε … 


Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τις απόψεις που ακούστηκαν, ξεχωριστό ενδιαφέρον όσον αφορά το μέλλον αυτό των κέντρων – το ένα είπαμε βρίσκεται στον Ορχομενό χωρίς να είναι στελεχωμένο καν και το άλλο στην Καρδίτσα όπου υποτυπωδώς λειτουργεί – είχε η τοποθέτηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκιστών Βάμβακος κ. Απόστολου Δοντά και Προέδρου του Συνδέσμου των Θεσσαλικών Βιομηχανιών.

Ας τον ακούσουμε… 



 Ο κ. Δοντάς  με ρεαλισμό αποτύπωσε το ρόλο αυτών των κέντρων τον καιρό που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν, σχεδόν δεκαπέντε χρόνια πριν δηλαδή, σκοπός ο οποίος ξεπεράστηκε όμως σήμερα από τον ίδιο των κλάδο, όπως θα αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των Εκκοκκιστών. Ωστόσο, όσον αφορά το μέλλον των καλλιεργητών, η πρότασή του επικεντρώθηκε σε ομάδες παραγωγών με φιλοσοφία μιας ιδιωτικής πολυμετοχικής εταιρείας, η οποία και θα αποτελεί μια ισχυρή φωνή για τους βιομηχάνους του κλάδου του Βαμβακιού…



Πάντως Δήμος Ορχομενού, ΕΑΣ Λιβαδειάς και Αυτοδιοικητικοί εξακολουθούν να επιθυμούν την στελέχωσή του και ασφαλώς την λειτουργία του, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς τον ΟΡΑΤΟΤΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ του επ` αόριστον παροπλισμού του και ασφαλώς το ύψος των χρημάτων που δαπανήθηκαν για να στέκει (τουλάχιστον του Ορχομενού) αναξιοποίητο!!! 
Υπό το βλέμμα της Τροϊκας , μάλλον αυτό θεωρείτε απίθανο, αλλά η …ελπίδα θα πεθάνει τελευταία και για το Κέντρου Ελέγχου και Ποιότητας Βάμβακος Ορχομενού! 
Την εσπερίδα στον Ορχομενό παρακολούθησαν – ευτυχώς – και κατ` επάγγελμα αγρότες, πέρα από τους Βουλευτές και τους Αυτοδιοικητικούς ενώ χορηγοί ήταν δέκα Γεωπόνοι και Σποροπαγωγικές Επιχειρήσεις της περιοχής μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: