Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Γίνε και εσύ μέλος του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και χώρου των Δελφών!


Του Λάμπρου Ρόδη*

Η άνοιξη , που μπήκε πλέον στην ζωή μας , φέρνει ουκ ολίγους μαζί της συμβολισμούς! Πρωτίστως – αυτό μ` αρέσει πάντοτε να κρατάω έντονο αυτή την εποχή – φέρνει την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, κι` αυτό το ζει κανείς σ` αυτόν τον ευλογημένο τόπο, την Ελλάδα μας, σε όλο της το μεγαλείο! ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ… μια λέξη που επίσης κρύβει μέσα της «δύναμη» και «ελπίδα» για την επόμενη μέρα που τόσο την χρειαζόμαστε όλοι μας για να αντέξουμε τα τόσα και πολυποίκιλα πρωτόγνωρα φαινόμενα στην χώρα μας. 
Αλήθεια έτσι ένοιωσα , σαν έφηβος,  γέμισα με ενθουσιασμό,   όταν στα μέσα της εβδομάδας ο νεοσύστατος Σύλλογος των «Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και χώρου των Δελφών» με παρότρυνε συμβολικά να θέσω τον εαυτό μου  - ως Δημοσιογράφο και Διευθυντή μιας εφημερίδας που φέρνει αυτό το βαρύ όνομα για τίτλο της εδώ και 12 χρόνια – ως υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου.
Και το έκανα χωρίς δισταγμό θα ομολογήσω γιατί ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι τρόπος ζωής και ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ πρέπει πάντοτε να είναι στρατιώτης στο καλό!
Τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και χώρου Δελφών:  (από αριστερά) Ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Πετρόχειλος, η Ταμίας κ. Ιωάννα Παπανικολάου , η Πρόεδρος κα Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου και τα μέλη κ.κ. Λάμπρος Ρόδης και Γιάννης Παπαθανασίου.
 Έτσι, λοιπόν, και από το βήμα αυτό θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Συλλόγου, την απερχόμενη Διοίκησή του και τον Πρόεδρό του κ. Θεόδωρο Μαυρίδη και την Ι` ΕΠΚΑ για την άψογη συνεργασία μας. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και την νέα μας Πρόεδρο, την κα Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου και τα μέλη του νέου ΔΣ κκ. Νίκο Πετρόχειλο (Γεν. Γραμματέα), Ιωάννα Παπανικολάου (Ταμεία) και Γιάννη Παπαθανασίου (Μέλος)   για την εκλογή τους και να επαναλάβω δημόσια πως είναι μεγάλη η τιμή στο πρόσωπό μου αλλά και μεγάλη μου η χαρά που θα «δουλέψουμε» εκ των έσω γι` αυτό τον παγκόσμιας ακτινοβολίας χώρο, γι` αυτό το στολίδι της Στερεάς που λέγεται Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. 
Εύχομαι να έχουμε μια άριστη συνεργασία, απεριόριστη φαντασία και πολλούς πολλούς υποστηρικτές και χορηγούς!  Γίνε και εσύ υποστηρικτής και μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας για τον διεθνούς φήμης προορισμό των Δελφών και ομφαλού του ελληνικού πολιτισμού προσθέτοντας τον εαυτό σου στην ομάδα «Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και Χώρου Δελφών» στο facebook κι` εμείς θα σε βάλουμε αμέσως στην «παρέα» μας. 
 Ο ομφαλός της Γης δεν «ανήκει» μόνο στη Φωκίδα, 
δεν «ανήκει» μόνο στους Στερεοελλαδίτες… 
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!

* Ο Λάμπρος Αριστ. Ρόδης είναι Δημοσιογράφος, Δ.ντης της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Κεντρικής Ελλάδας "ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ" και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: