Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Απολύτως προστατευμένες όλες οι καταθέσεις στην Ελλάδα λέει ο Γ. Προβόπουλος


Τη διαβεβαίωση ότι όλες οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως προστατευμένες σύμφωνα με το Μνημόνιο, ανεξαρτήτως ύψους κατάθεσης ή τράπεζας στην οποία τηρούνται παρέσχε πριν λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Προβόπουλος ενημερώνει τη Βουλή για τη στάση της Τράπεζας της Ελλάδος στη διαδικασία μεταφοράς του ενεργητικού και του παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών σ6την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Τράπεζα της Ελλάδος για την προστασία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε σύντομη αναφορά στο πώς η Κεντρική Τράπεζα προστάτευσε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από γεγονότα αντίστοιχα με αυτά που συνέβησαν στην Κύπρο.
Τόνισε πως όλες οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως προστατευμένες σύμφωνα με το Μνημόνιο, ανεξαρτήτως ύψους κατάθεσης ή τράπεζας στην οποία τηρούνται. Σημείωσε, δε, πως το ελληνικό πρόγραμμα περιέλαβε 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231243449

Δεν υπάρχουν σχόλια: