Μια νέα σελίδα πολιτιστικής δημιουργίας ανοίγει για τον Δήμο Ορχομενού, καθώς σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025, στη Λαμία, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία Θεατρικών Εργαστηρίων στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού, παρουσία των θεσμικών εταίρων του έργου: του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ρούμελης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.).
Πρόκειται για μια σημαντική σύμπραξη που στόχο έχει την αποκέντρωση της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη της πολιτιστικής συμμετοχής σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.
Ο Δήμος Ορχομενού συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 11 Δήμους που επενδύουν ουσιαστικά στην πολιτιστική αξία, δίνοντας στους πολίτες του τη δυνατότητα να γίνουν συμμέτοχοι στη δημιουργία, την έκφραση και τη θεατρική παιδεία.
Η λειτουργία των εργαστηρίων θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2025 και θα ακολουθεί το σχολικό έτος (Σεπτέμβριος – Ιούνιος), ενώ θα πλαισιώνεται από παραστάσεις, διαλέξεις και συμπληρωματικές δράσεις.
Ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε: «Με τη σημερινή υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης στη Λαμία, ο Δήμος Ορχομενού κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης. Είμαστε η μόνη πόλη της Στερεάς Ελλάδας με αναστηλωμένο και πλήρως προσβάσιμο Αρχαίο Θέατρο, ένα μοναδικό μνημείο που πρέπει να συνδεθεί ξανά με τη ζωντανή θεατρική πράξη. Με αυτή τη σύμπραξη, δημιουργούμε το θεμέλιο για μια νέα σχέση της κοινωνίας μας με το θέατρο και την τέχνη.»
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού, κ. Λάμπρος Ρόδης, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού», πρόσθεσε: «Ο Ορχομενός ενισχύει βήμα-βήμα τη θέση του στον πολιτιστικό χάρτη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η σημερινή υπογραφή δεν είναι μια τυπική πράξη, αλλά η αφετηρία ενός συντονισμένου σχεδίου πολιτιστικής αναγέννησης. Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού και το μοναδικό μας θέατρο, με τη μακραίωνη ιστορία και την ξεχωριστή αύρα, αποκτούν νέα δυναμική. Θέλουμε το θέατρό μας γεμάτο, ζωντανό, ανοιχτό στους πολίτες, στους νέους, στους καλλιτέχνες. Με θεσμική συνέπεια, στρατηγικό σχεδιασμό και βαθύ σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά, εργαζόμαστε για να συνδέσουμε το παρελθόν με το μέλλον – πάντα με τον άνθρωπο και την τοπική κοινωνία στο επίκεντρο.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου