Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Εθελοντική Ομάδα Πυροφύλαξης οργανώνεται στο Δ.Δ. Παύλου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Υηττός" !

 


🔥 Έπειτα από τη θαυμάσια πρωτοβουλία της πολύ καλής μας φίλης Γιώτας Κασσάρα και αφού η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ είναι ένας από τους σκοπούς του Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλου "Υηττός", καλούμε όσους συγχωριανούς μας αγαπούν τον εθελοντισμό να συμμετέχουν σε μια Εθελοντική Ομάδα Πυροφύλαξης ενόψει του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
👨‍🚒👩‍🚒 Η δημιουργία μιας Εθελοντικής Ομάδας Πυροφύλαξης είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας καθώς ο έγκαιρος εντοπισμός μιας μικρής εστίας φωτιάς μπορεί να αποτρέψει την εξέλιξη της σε πυρκαγιά μεγάλης έκτασης και έντασης με την ταχεία επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
🌄 Η ομάδα εθελοντών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου - 31 Οκτωβρίου), και σε ημέρες που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, θα οργανώνει και θα καλύπτει βάρδιες τις νυχτερινές ώρες στα βουνά της περιοχής μας.
📲 Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος των εθελοντών, θα οριστεί ένας υπεύθυνος ο οποίος θα τους συντονίζει μέσω ομάδας στο Viber.
🧯 Στόχος του Συλλόγου μας είναι να προγραμματιστεί εκπαίδευση όλων των ενδιαφερομένων σε θέματα πυρασφάλειας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και η ενίσχυση της Εθελοντικής Ομάδας Πυροφύλαξης με απαραίτητο πυροσβεστικό εξοπλισμό.
❗Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα 👇

Το ORCHOMENOS PRESS εκφράζει
τα συγχαρητήρια του
στους εμπνευστές της εθελοντικής πρωτοβουλίας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: