Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Επίσκεψη της Βουλευτή κας Γιώτας Πούλου στο Εργατοϋπαλληλικό Kέντρο Θήβας



Συναντηθήκαμε σήμερα, μαζί με αντιπροσωπεία της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πρόεδρο κ. Κ. Καπούλα και μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας και συζητήσαμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Διαπιστώσαμε με ανησυχία τις περιπτώσεις αποβιομηχάνισης στην περιοχή καθώς και τις συνεχείς απολύσεις εργαζομένων.

Η ανεργία που αυξάνεται δραματικά, η έλλειψη ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, οι περιορισμένοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), τα εργασιακά δικαιώματα που περιορίζονται συστηματικά, οι ελλείψεις στις δομές Υγείας της περιοχής, η αποδυνάμωση του ΕΦΚΑ Θήβας και κυρίως η ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις που προβλέπει το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, είναι μερικά από τα θέματα που εξέθεσαν ο κ. Καπούλας και ο κ. Γ. Καβάλος, μέλος της Διοίκησης.

Ο κ. Κ. Κοσμάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΕΑΒ και ο κ. Δ. Καραγιάννης στην δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας κ. Χρ. Αντωνούδης και ο Β. Κουτουλούλης μέλος της Διοίκησης και συντονιστής της Οργάνωσης Θήβας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τους ενημέρωσα για το Νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων που συζητείται τώρα στην Βουλή και αναφέρεται και στην ΒΙΠΕ Οινοφύτων-Σχηματαρίου και για τις δύο Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου, την Ερώτηση για την επικινδυνότητα αποθήκευσης  μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας και την Αναφορά, με βάση την επιστολή τους προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ, σχετικά με τις μακροχρόνιες εκκρεμότητες στις εργατικές κατοικίες στο Τάχι της Θήβας που κρατούν σε «ομηρία» τους δικαιούχους- ιδιοκτήτες. Επισκεφθήκαμε μάλιστα τον οικισμό και διαπιστώσαμε την ανάγκη επισκευής των κτιρίων.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για τους εργαζόμενους και θα είμαστε σε επαφή και επαγρύπνιση για την συστράτευση όλων μας στον αγώνα ανατροπής των κυβερνητικών καταστροφικών σχεδίων απορρύθμισης της εργασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: