Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Έντονη δυσφορία και οργή εκφράζουν οι πολίτες της Βοιωτίας, λόγω προβληματικής λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ.»


 Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Βοιωτίας λόγω προβληματικών και δυσμενών συνθηκών λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., υλοποιώντας προφανώς το σχέδιο της Ν.Δ., προχώρησε στην υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου, με τους εργαζομένους να δέχονται πιέσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό, με δεδομένο αποτέλεσμα την δραματική μείωση του προσωπικού του οργανισμού αλλά και το κλείσιμο υποκαταστημάτων με στόχο τον δήθεν «εξορθολογισμό» λειτουργίας του.

Αποτέλεσμα είναι ότι ο Νομός Βοιωτίας βιώνει και αυτός τις δυσμενείς συνέπειες αυτής της καθολικά απαξιωτικής πολιτικής, με τα ΕΛ.ΤΑ. να είναι ανήμπορα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπηρετούντος προσωπικού. 

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι περιπτώσεις των συνταξιούχων στα χωριά του νομού, οι οποίοι, εν μέσω πανδημίας, δεν έχουν λάβει ακόμα τις συντάξεις τους, λόγω αδυναμίας έγκαιρης παράδοσης των συντάξεων, οφειλόμενη στην μείωση και έλλειψη προσωπικού. 

Επίσης, περιπτώσεις που έχει καταγγείλει ο Δήμαρχος Αλιάρτου- Θεσπιέων με έγγραφο του. 

Έτσι, οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους, για την πρωτοφανή αδυναμία εξυπηρέτησης των ΕΛ.ΤΑ. 

Επιπλέον, αρνητικό γεγονός, οφειλόμενο στην δραστική μείωση του προσωπικού και αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών, είναι το γεγονός ότι, πολλοί λογαριασμοί (π.χ. ύδρευσης, ρεύματος, τηλεπικοινωνιών), ενώ έχουν αποσταλεί έγκαιρα, φτάνουν μετά την λήξη τους στους παραλήπτες, με συνέπεια να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, καθώς προστίθενται και προσαυξήσεις λόγω της ληξιπρόθεσμης πληρωμής.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός εάν γνωρίζει και υιοθετεί την αρνητική κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛ.ΤΑ. και τις επιπτώσεις που έχουν δημιουργήσει αφενός οι πολιτικές της Κυβέρνησης και αφετέρου οι αποφάσεις της Διοίκησης που έχει τοποθετήσει.

Επιπλέον, ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο των υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ. Βοιωτίας τον Ιούλιο 2019, τα άτομα που έχουν αποχωρήσει από τον Ιούλιο 2019 μέχρι σήμερα και τα άτομα που εξυπηρετούν αυτή την στιγμή στα ΕΛ.ΤΑ. Βοιωτίας ανά δήμο και ανά υποκατάστημα. 

Τέλος, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να βρεθούν λύσεις στα συγκεκριμένα και σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας. 

 

 

Από το Πολιτικό Γραφείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: