Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Άμεση ήταν η παρέμβαση Κουτσούμπα προς στους Υπουργούς κκ. Σκρέκα και Λιβανό για τους δασικούς χάρτες - Γιατί είχε ζητήσει παράταση και για ποιες περιοχές έχει εκφράσει τις ενστάσεις του


Με επιστολή του στις 5 Απριλίου και λίγο πριν ανακοινωθεί και επίσημα η 6μηνη αναστολή των δασικών χαρτών, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας είχε στείλει τις παρατηρήσεις τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, επικεντρώνοντας τις παρατηρήσεις του στις περιοχές της  Τ.Δ Ακοντίου Δήμου Χαιρώνειας,  Τσουκαλάδων Δήμου Λεβαδέων,  Διονύσου Δήμου Ορχομενού και Μουρίκι – Πλατανάκι Δήμου Θηβαίων.

Αναλυτικά, η επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς έχει ως εξής:

Αγαπητοί κ. Υπουργοί

Με την παρούσα σας θέτω υπ’ όψιν το παρακάτω πρόβλημα που ανακύπτει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και στη περιοχή μου ( θέμα που αναδείχθηκε και από τα ΜΜΕ) και παρακαλώ για την παρέμβασή σας σε μια θετική εξέλιξη δεδομένου ότι δημιουργείται μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό9 πρόβλημα, πολίτες κινδυνεύουν να απωλέσουν περιουσίες που για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατείχαν νόμιμα και με γνώση της πολιτείας. Εκτάσεις που καλλιεργούσαν επι δεκαετίες βάσει συμβολαίων και μετά από διανομή – παραχώρηση από την πολιτεία.

Η προβλεπόμενη κατάθεση συστάσεων έχει μεγάλο οικονομικό κόστος και οι πολίτες αντιδρούν.

Σημειώνω ειδικότερα ότι το πρόβλημα υπάρχει όπως μου γνωστοποιήθηκε από πολίτες και φορείς

  • Στη περιοχή Τ.Δ Ακοντίου Δήμου Χαιρώνειας όπου οι κάτοικοι κατέχουν συγκεκριμένες εκτάσεις βάσει συμβολαίων εδώ και 100 χρόνια νέμονται αυτές με την συναίνεση της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια.
  • Στη περιοχή Τσουκαλάδων Δήμου Λεβαδέων όπου οι φερόμενες στους δασικούς χάρτες εκτάσεις σαν δημόσιες δασικές έχουν παραχωρηθεί – διανεμηθεί από το Δημόσιο για την αποκατάσταση των κατοίκων της περιοχής.
  • Στη περιοχή Διονύσου Δήμου Ορχομενού ισχύει το ίδιο
  • Στη περιοχή Μουρίκι – Πλατανάκι Δήμου Θηβαίων το αυτό.

Θεωρώ το πρόβλημα έχει κοινωνικές διαστάσεις και παρακαλώ για την παρέμβασή σας προς επίλυσή του ( π.χ Νομοθετική παρέμβαση – ερμηνευτική εγκύκλιος )

Η επίλυση του θέματος κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη προς αποφυγή και πολιτικού κόστους. 

Με εκτίμηση

 Ανδρέας Κουτσούμπας

Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας 


Δεν υπάρχουν σχόλια: