Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς: Τα μέτρα που ισχύουν για τη λειτουργία του λιανεμπορίου στη Βοιωτία

 


Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τις 5 Απριλίου έως και τις 12 Απριλίου, αναφορικά με τη λειτουργία του λιανεμπορίου.

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την ανακοίνωση του νέου ΦΕΚ 1308/Β΄Τεύχος/03.04.2021 με τα νέα μέτρα covid-19 σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω που αφορούν την λειτουργία του λιανεμπορίου από Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 ώρα 06.00 έως Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 ώρα 06.00

1) Η Βοιωτία ανήκει επιδημιολογικά στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

2) Λειτουργία επιχειρήσεων μόνο με την διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού και με την διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος(click inside).

3) Ειδικότερα:

α)καταχώρηση της παραγγελίας/ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού είτε μηνύματος sms που φέρει τα εξής στοιχεία επωνυμία, διεύθυνση και ΑΦΜ της επιχείρησης, χρονικό διάστημα παραλαβής .

β)παραλαβή από ένα άτομο και μόνο.

γ)πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά η με POS κατά την παραλαβή.

δ)κατά την παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών με μέγιστο αριθμό ατόμων στην αναμονή τα εννέα και μέγιστο χρόνο παραμονής στο σημείο παραλαβής δέκα λεπτά.

ε)στην περίπτωση παραλαβής / αγοράς εντός του καταστήματος (click inside) υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντος του καταστήματος τηρούμενης της αναλογίας ενός ατόμου ανά 25τμ με μέγιστο αριθμό είκοσι ατόμων.

4) Προαιρετικό(Διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 έως τις 20.30 κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο(μη επιτρεπόμενης της λειτουργίας κατά την ημέρα Κυριακή)

5) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δευτέρα & Τετάρτη 09.00/14.00 απόγευμα κλειστά

Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή 09.00/14.00 & 05.30/20.30

(σύμφωνα με την ΚΥΑ 20.30 κλείνουν υποχρεωτικά όλα τα καταστήματα)

Σάββατο 09/14.30 απόγευμα κλειστά & Κυριακή κλειστά

6) Καταστήματα Τροφίμων κλπ, Εστίασης, Κομμωτήρια κλπ συνεχίζον την λειτουργία τους με τα μέχρι τώρα ισχύοντα μέτρα.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: