Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Επίσκεψη και στην αγορά της Λιβαδειάς από τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου

 







Επισκεφθήκαμε σήμερα την αγορά της Λιβαδειάς, αντιπροσωπεία της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και μιλήσαμε με τους εμπόρους για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις προτάσεις τους.

Διαπιστώνουν ότι η εμπορική κίνηση θα βοηθηθεί με το ταυτόχρονο άνοιγμα των καταστημάτων και της Εστίασης και περιμένουν κάποια κίνηση λόγω Πάσχα.

Η  κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας με τα αλλεπάλληλα «άνοιξε-κλείσε», έχει οδηγήσει σε μεγάλες δυσκολίες τον εμπορικό κόσμο που ανησυχεί πλέον για την επιβίωσή του.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ήδη τα πρώτα λουκέτα στην αγορά η οποία αν δεν στηριχτεί άμεσα με συγκεκριμένα και επαρκή μέτρα, θα καταρρεύσει. Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την καταστροφή των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τέσσερα αναγκαία μέτρα στήριξης:

·       μετατροπή όλης της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

·       κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown.

·       ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη διαγραφής μέρους της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

·       Απόσυρση του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι παρατάσεις στην εφαρμογή του δεν αναιρούν τους  πλειστηριασμούς και τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών, απλά παρατείνουν την αγωνία τους.. 

 

Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά!

 Όλοι μαζί μπορούμε να μείνουμε όρθιοι!

Γιώτα Πούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: