Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Οι ημερομηνίες καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων πριν το Πάσχα

 


Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη σημερινή συνεδρίαση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

  • Στις 23 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Απριλίου, τη Μεγάλη Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Απριλίου, τη Μεγάλη Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Στις 28 Aπριλίου 2021, τη Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και οι προκαταβολές συντάξεων              

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να πιστωθούν οι προκαταβολές συντάξεων, σε όσους υπέβαλαν την ψηφιακή αίτηση χορήγησης του ποσού προκαταβολής έναντι της σύνταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί μία καταβολή που θα αφορά όλους τους δικαιούχους. Σχετικά με την ακριβή ημερομηνία πληρωμής θα υπάρξει ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ, μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: