Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Τα δίκτυα διανομής Θήβας και Λιβαδειάς συνδέονται τον Μάιο και τον Ιούλιο 2021 αντίστοιχα, με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου. Εκτός προγραμματισμού οι άλλοι Δήμοι και Κοινότητες της Βοιωτίας.»

 Με απάντηση προς την Βουλή, επί της ερώτησης του βουλευτή Βοιωτίας – Τομεάρχη Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη, για το ζήτημα του προγραμματισμού έργων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Βοιωτία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας γνωστοποιούν ότι:

 

  • Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης Λοιπής Ελλάδας 2021‐2025, για τον νομό Βοιωτίας έχει προταθεί από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου και εγκριθεί από την ΡΑΕ η ανάπτυξη δικτύων διανομής στους Δήμους Θηβαίων και Λεβαδέων και ο εκτιμώμενος αριθμός συνδέσεων έως το 2025 είναι 2433 για το Δήμο Θηβαίων και 1406 για το Δήμο Λεβαδέων. 
  • Τα δίκτυα διανομής Θήβας και Λιβαδειάς, θα συνδεθούν με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και η κατασκευή τους θα ξεκινήσει τον Μάιο και Ιούλιο 2021 αντίστοιχα.
  • Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τρίτος δύναται να αιτηθεί Άδεια Διανομής σε Δήμο, στην περίπτωση που η ΔΕΔΑ δεν τον έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Ανάπτυξής της.
  • Η ΡΑΕ δεν έχει γίνει αποδέκτης μέχρι τώρα σχετικών αιτήσεων και επομένως δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή κάποιος προγραμματισμός για τη σύνδεση με φυσικό αέριο άλλων Δήμων ή κοινοτήτων στην περιοχή της Βοιωτίας.

 

Από το Πολιτικό Γραφείο  

Δεν υπάρχουν σχόλια: