Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Στους δρόμους από αύριο τα τρακτέρ των Βοιωτών αγροτών – Κάλεσμα για μαζική συνάντηση στη διασταύρωση του Αϊ Γιάννη την προσεχή Κυριακή

«Βάλατε φώλο, θα μαζέψετε αυγά»! Αυτή τη λαϊκή ρήση φαίνεται πως θα κάνουν πράξη απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας, που σύμφωνα με την χθεσινή, μαζική ανοικτή συνέλευσή τους στο Διοικητήριο Βοιωτίας βγάζουν αύριο κι` όλας με προσυγκεντρώσεις στα χωριά, τα τρακτέρ τους στο δρόμο και όλοι μαζί την Κυριακή θα πραγματοποιήσουν την πρώτη του μαζικότερη συνάντηση στην διασταύρωση του Αι Γιάννη μεταξύ Λιβαδειάς και Ορχομενού. Όπως καταφανέστατα εκφράστηκε χθες από τη συνάντηση της Λιβαδειάς, ο αγροτικός κόσμος αντιδρά σε μια σειρά ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις που οδηγούν στην οικονομική τους ασφυξία. Γι` αυτό και βγαίνουν στον αγώνα, έχοντας, μάλιστα, και πολλές ακόμη επαγγελματικές κατηγορίες, που επίσης γονατίζουν στην κυριολεξία μέρα με τη μέρα υπό το βάρος των κυβερνητικών επιλογών! 


Τα κοινά προβλήματα και το οικονομικό αδιέξοδο ενώνουν – πάνω απ` όλα – και τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, που χθες το απόγευμα ανταποκρίθηκε μαζικά στο ανοικτό κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής και παρόντες από διάφορα μέρη της επαρχίας μας αλλά και από τη Λοκρίδα και την Φθιώτιδα, ενώνουν την φωνή της διαμαρτυρίας τους και ζητούν από την κυβέρνηση να «θυμηθεί» τις δεσμεύσεις της και να δώσει «ανάσα» στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.
Επειδή, όμως, όπως τονίστηκε, αντίθετα βλέπουν την «θηλιά» να σφίγγει, αποφασίζουν  να βγουν πρώτα στις πλατείες των χωριών μας με τα τρακτέρ τους και στο τέλος της εβδομάδας όλοι μαζί στον Αι Γιάννη, με απώτερο στόχο την μαζική συνάντηση στην αερογέφυρα του Κάστρου.
Στην χθεσινή συνάντηση, το ρόλο του συντονιστή είχαν αναλάβει οι κκ. Γιάννης Βάγκος από την Λιβαδειά και Γιώργος Τακμάκης από το Σωληνάρι, ενώ παρούσα στο πάνελ ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, που – μεταξύ άλλων – στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα τους, προσφέροντάς τους το χώρο της Π.Ε. Βοιωτίας για τις συγκεντρώσεις τους, νομική προστασία αλλά και υλική βοήθεια στην οργάνωση των μπλόκων.


Παρόντες – προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους-  όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Βοιωτίας, οι Δήμαρχοι Ορχομενού, Λιβαδειάς και Αλιάρτου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων αλλά και παραγωγικοί φορείς, όπως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, που στην παρέμβασή του, τόνισε πως ο αγώνας τους δεν είναι δικός τους, αλλά όλων των παραγωγικών τάξεων της Ελλάδας, που πλήττονται από την φοροασφαλιστική καταιγίδα της κυβέρνησης. Ας τον ακούσουμε…




Παρεμβάσεις έγιναν και από τους αιρετούς, όπου μεταξύ άλλων,  δίπλα τους δήλωσε πως θα είναι ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο οποίος ανέφερε…




 





Συνολικά και μετά από πολλές ακόμη παρεμβάσεις, όπως αυτή του Προέδρου του ΑΙΧΜΕΑ κ. Γιώργου Ανέστη ( ο οποίος ανέλυσε εν συντομία τις δυσβάστακτες αλλαγές νέο ασφαλιστικό κατάλογο του ΟΓΑ ) ,  του κ. Γιάννη Σταθά, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς ( ο οποίος καυτηρίασε τις υποκριτικές δηλώσεις εκείνων που στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές, δηλώνοντας αγώνα και τίποτα άλλο ως μοναδική λύση)  αλλά και κ. Γιώργου Γκικόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης (ο οποίος ζήτησε μαζικότητα στις αγροτικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων που σχεδιάζονται), το σύνολο των αιτημάτων αλλά κυρίως τη μορφή του αγώνα που ξεκινά από τη Βοιωτία, συνόψισε ο κ. Γιώργος Τακμάκης, ως εξής:

 


Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες ήταν τόσο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού κ. Τάκης Κλαρούδας όσο και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Πετρομαγούλας κ. Βασίλης Τσαγαλάς, οι οποίοι δήλωσε συμπαραστάτες στις αγροτικές κινητοποιήσεις που εν τέλει αποφασίστηκαν και θα κορυφωθούν αρχικά στην προσεχή Κυριακή, 17 Ιανουαρίου στην διασταύρωση του Αι Γιάννη (μεταξύ Ορχομενού – Λιβαδειάς). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: