Με τη σημαία του να κυματίζει στους δρόμους της Ξάνθης, το Λύκειον των Ελληνίδων Θήβας έδωσε δυναμικό «παρών» στο επετειακό Λυκειακό Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης.
Η Θήβα εκπροσωπήθηκε μέσα από τους χορούς, τις παραδοσιακές φορεσιές και τους ανθρώπους του Λυκείου, μεταφέροντας στην Ξάνθη ένα κομμάτι από την πλούσια πολιτιστική της παράδοση.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Θήβας, Μιμίκας Αγάτσα, η οποία συνόδευσε την αποστολή στην Ξάνθη και συμμετείχε στις συναντήσεις με τις Προέδρους των Λυκείων των Ελληνίδων από όλη την Ελλάδα.
Στο επίκεντρο βρέθηκε και η Πρόεδρος του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων, Μαρία Παπαμάρκου, η οποία συντονίζει τη μεγάλη «Λυκειακή οικογένεια» και εκπροσωπεί έναν θεσμό με περισσότερα από 110 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην ελληνική παράδοση.
Μέσα σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό αντάμωμα, το Λύκειον των Ελληνίδων Θήβας ξεχώρισε με την παρουσία του, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή του συμβολή στη διατήρηση και τη μετάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους χορευτές και στον χοροδιδάσκαλο Πέτρο Μήτσου, για την εξαιρετική παρουσία τους, αλλά και στη διοίκηση του Λυκείου Θήβας για τη διαρκή προσπάθεια να κρατά ζωντανή την παράδοση.
Με 65 χρόνια ιστορίας, το Λύκειον των Ελληνίδων Θήβας συνεχίζει να αποτελεί έναν ζωντανό πρεσβευτή της Θήβας και της Βοιωτίας, όπου κι αν ταξιδεύει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου