Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025

Ταξίδι στο Σύμπαν – Θήβα 19/9


 Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας σας προσκαλεί σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη αστρονομία και μαγεία, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, στον θερινό κινηματογράφο ΣΟΝΙΑ στη Θήβα.

🔭 Πρόγραμμα εκδήλωσης

  • Ηλιακή παρατήρηση με ειδικά τηλεσκόπια ☀️

  • Έκθεση & επίδειξη αστρονομικού εξοπλισμού

  • Επιστημονική ομιλία: «Το αόρατο Σύμπαν και η Επιστήμη των Πολιτών»
    με την Δρ. Ελένη Βαρδουλάκη, Αστροφυσικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

  • Ουρανογραφία, αστροπαρατήρηση & αστροφωτογράφιση με τηλεσκόπια ✨

📍 Χώρος: Θερινός κινηματογράφος ΣΟΝΙΑ, Θήβα
🕕 Ώρα έναρξης: 18:00
💫 Είσοδος ελεύθερη – ανοιχτή για όλους

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων και εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πινδάρεια 2025».

4ο Sterea Run 2025 σε Θήβα & Λιβαδειά

 

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Επ. Οδό Λιβαδειάς – Κάστρου Βοιωτίας λόγω συγκέντρωσης γεωργικών ελκυστήρων

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Λόγω συγκέντρωσης ατόμων και στάθμευσης -25- περίπου γεωργικών ελκυστήρων στο οδόστρωμα, από ώρα 11:50 σήμερα (18-09-2025) το πρωί, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην 11η χ/θ της Επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Κάστρου Βοιωτίας (διασταύρωση Καρυάς) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από 10η χ/θ έως 11,100η χ/θ της Επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Κάστρου. 

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

 

 

Γιώργος Μουλκιώτης: «Οι αγρότες εκτός «ζώνης ορατότητας» - Αποκλεισμένοι από Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Συνεχίζεται η ολιγωρία στις πληρωμές Μέτρου 23 και ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου»


Ο Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Τσιάρα, για την προκλητική κυβερνητική ολιγωρία στις πληρωμές του Μέτρου 23 και την προβληματική επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) για το αγροτικό πετρέλαιο.


Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του, την ώρα που ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εξήγγειλε ένα «πακέτο» 1,5 δισ. ευρώ, οι επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι έμειναν παντελώς εκτός, βιώνοντας καθημερινά δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, καταστροφές και απώλειες λόγω κλιματικής αλλαγής, σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων και ενισχύσεων.


Πιο συγκεκριμένα, στο Μέτρο 23 δεν έχει ανακοινωθεί σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών, παρά το ότι οι δικαιούχοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Ενώ, όσον αφορά στην επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στο αγροτικό πετρέλαιο, μόλις το 30% των αγροτών έλαβε ενίσχυση, όταν η πλειονότητα παραμένει σε αναμονή, παρά το ότι πληροί τα κριτήρια.


Ο Γιώργος Μουλκιώτης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει συγκεκριμένα:

1.     Πότε προγραμματίζεται η διαδικασία πληρωμών για το Μέτρο 23;

2.     Πότε θα υπάρξει η ολοσχερής καταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) για το αγροτικό πετρέλαιο;


Ο Βοιωτός Βουλευτής δήλωσε σχετικά:


«Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τον πρωτογενή τομέα αποδείχθηκαν “φούσκα” και εμπαιγμός. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έμειναν για ακόμη μια φορά στο περιθώριο, ενώ η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αδιαφορεί για την καθημερινή τους επιβίωση. Το ΠΑΣΟΚ στέκεται σταθερά δίπλα στον πρωτογενή τομέα, απαιτώντας έγκαιρες και δίκαιες πληρωμές χωρίς καθυστερήσεις και κοροϊδίες».


Συνάντηση Δημάρχου Ορχομενού κ. Γιώργου Τζαβάρα με τη νέα Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κα Αργυρώ Ζέρβα


 Ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γιώργος Τζαβάρας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Βασιλική Καραβαγγέλη, είχε συνάντηση εργασίας με τη νέα Γενική Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Αργυρώ Ζέρβα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ορχομενού, αλλά και συνολικά τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Ο Δήμαρχος μετέφερε τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών παραγωγών, ενώ τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα υποδομών, ενίσχυσης των καλλιεργειών και αξιοποίησης των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων.
Ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θετικό κλίμα της συνάντησης και ευχήθηκε στη νέα Γενική Γραμματέα κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου.

Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού: Κάλεσμα σε προσυγκέντρωση τρακτέρ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ., απέναντι από το Coffee Place στον περιφερειακό του Ορχομενού!


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού, αναλογιζόμενος τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο αγροτικός κόσμος, καλεί σε προσυγκέντρωση τρακτέρ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ., απέναντι από το Coffee Place στον περιφερειακό του Ορχομενού.

Καλούνται όλοι οι πολίτες του Ορχομενού και των γύρω περιοχών να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο τόπος μας εξαρτάται αποκλειστικά από τον αγροτικό τομέα – κι όμως, αυτός βουλιάζει.

Ως εδώ! Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας.

Σας περιμένουμε όλους. Να μην λείψει κανείς!

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού

Ηγετικές παρουσίες στη 43η Γενική Συνέλευση του ΣΒΣΕ - Η Στερεά Ελλάδα στο επίκεντρο του βιομηχανικού διαλόγου


Η Στερεά Ελλάδα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια από τις πιο δυνατές επιχειρηματικές στιγμές της χρονιάς. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) διοργανώνει την 43η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή του την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025, στο Κτήμα «Άμπελις» στη Χαλκίδα, με θεματικό άξονα: «Η ελληνική οικονομία στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον και η συμβολή της βιομηχανίας».

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να αναδείξει όχι μόνο τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την ελληνική βιομηχανία. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία που υπογραμμίζει τη σημασία της εκδήλωσης για τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, συνδέοντας την πολιτική βούληση με την περιφερειακή ανάπτυξη.

Η στρατηγική διάσταση ενισχύεται με το πάνελ «Συμφωνία για καθαρή βιομηχανία: Η Πορεία Εμπρός», όπου θα συναντηθούν η Ευρωβουλευτής Tsvetelina Penkova, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Η επιλογή θεμάτων και ομιλητών δείχνει σαφή στόχευση στη διασύνδεση της ελληνικής βιομηχανίας με την ευρωπαϊκή ατζέντα. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ηλίας Σιακαντάρης. 

Την παρουσίαση της βραδιάς θα αναλάβει η δημοσιογράφος Λένα Παρασκευά, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εκδήλωση μέσω livestreaming από το Star Κεντρικής Ελλάδας, στοιχείο που προσδίδει εξωστρέφεια και σύγχρονη επικοινωνιακή δυναμική. 

Η προετοιμασία, το περιεχόμενο και οι προσωπικότητες που συμμετέχουν επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΒΣΕ επιδιώκει να δώσει στίγμα όχι μόνο περιφερειακό αλλά εθνικό.

Εγκαίνια της νέας αίθουσας συνεδρίων «Κωνσταντίνου & Αγλαΐας Παπαπαναγιώτου» στο νέο Δημαρχείο Λιβαδειάς

 


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 20:30 τα εγκαίνια της νέας αίθουσας συνεδρίων «Κωνσταντίνου & Αγλαΐας Παπαπαναγιώτου» στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, στο νέο Δημαρχείο.

Την πρόσκληση απευθύνει ο Δήμος Λεβαδέων, με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κ. Καραμάνη να τονίζει ότι η παρουσία των πολιτών στην εκδήλωση θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και τη δημοτική αρχή.

Η νέα αίθουσα έρχεται να ενισχύσει τις υποδομές του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού και της συνεδριακής δραστηριότητας, δημιουργώντας έναν σύγχρονο χώρο για εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια. Η ονοματοδοσία της αίθουσας αποτίνει φόρο τιμής στους δωρητές Κωνσταντίνο και Αγλαΐα Παπαπαναγιώτου, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή τους στην τοπική κοινωνία.


Ανακοίνωση – Νέα αίτηση για το μητρώο ευάλωτων πελατών στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ορχομενού


🟢 Ανακοίνωση – Νέα Αίτηση για το Μητρώο Ευάλωτων Πελατών

Προθεσμία: 22/09/2025

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ορχομενού, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, ενημερώνει τις ευάλωτες ομάδες ότι:
👉 Όσοι δεν υποβάλουν νέα αίτηση έως τις 22/09/2025, θα απενταχθούν αυτόματα από το πρόγραμμα.

🔍 Τι ελέγχεται

  • Φορολογική δήλωση 2024 (εισοδήματα & σύνθεση νοικοκυριού)

  • Εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2024 (ακίνητη περιουσία)

  • Σε περίπτωση αλλαγών στην περιουσία, μπορείτε να κάνετε νέα αίτηση μετά την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2025.

🖥️ Υποβολή αίτησης (www.idika.gr/kot)

Η διαδικασία γίνεται σε 6 βήματα:

  1. Σύνδεση με Taxisnet & επιβεβαίωση ΑΜΚΑ.

  2. Επιλογή κατηγορίας (ΚΟΤ-Α, ΚΟΤ-Β, ΚΟΤ-Γ ή Μητρώο Ευάλωτων Πελατών).

  3. Καταχώριση αριθμού παροχής ρεύματος, email & κινητού.

  4. Συμπλήρωση δικαιολογητικών ανά κατηγορία (ΚΕΑ, συγκατάθεση φιλοξενουμένων, πιστοποιητικά πολυτεκνίας, βεβαίωση μηχανικής υποστήριξης κ.ά.).

  5. Έλεγχος κριτηρίων στην πλατφόρμα.

  6. Υποβολή αίτησης.

👉 Σε περίπτωση απόρριψης, εμφανίζονται οι λόγοι.

🆘 Υποστήριξη

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ορχομενού παρέχει δωρεάν βοήθεια στη συμπλήρωση & υποβολή των αιτήσεων.
📅 Μέχρι 22/09/2025.

📞 Επικοινωνία

  • Τηλέφωνα: 22610 34970, 22610 35122

  • Πλατφόρμα αιτήσεων: www.idika.gr/kot

✅ Είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα!

ΚΕΔΕ: Κατηγορηματικό “ΟΧΙ” στη μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο-Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ

 


Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), υπό την προεδρία του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

Κατά την έναρξη των εργασιών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε αποτίμηση των δράσεων της ΚΕΔΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας και την επιτυχή πραγματοποίηση δύο θεματικών ημερίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ, με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων από δήμους και περιφέρειες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μείζον ζήτημα της ενδεχόμενης μεταφοράς των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) στο Κτηματολόγιο, θέμα για το οποίο ακολουθεί η σχετική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε με σαφήνεια τη συλλογική και αδιαπραγμάτευτη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας:

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Εκφράζουμε την πλήρη αντίρρησή μας στην αφαίρεση της αρμοδιότητας των πολεοδομιών από τους Δήμους και τη μεταφορά τους στο Κτηματολόγιο. Στέλνουμε σαφές μήνυμα: η ΚΕΔΕ θα αντισταθεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο».

Υπογράμμισε δε πως: «Τα ζητήματα των Πολεοδομιών αποτελούν εξόχως τοπικές υποθέσεις, όπως διασφαλίζεται από το άρθρο 102 του Συντάγματος. Η ΚΕΔΕ δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία απόπειρα αποδυνάμωσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εφόσον απαιτηθεί, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε επίσης ότι δεν υποχωρεί εκατοστό πίσω από τα ψηφίσματα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και έφερε ως παραδείγματα, το τέλος ταφής και την αλλαγή του τρόπου κατανομής των ΚΑΠ, προσθέτοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και στο ζήτημα των ΥΔΟΜ.

Ο κ. Κυρίζογλου επίσης, ανακοίνωσε τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρο Παπασταύρου, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως μεταξύ άλλων η διαχείριση των υδάτων και οι πολεοδομίες.

Με την παρέμβασή της, η ΚΕΔΕ επαναβεβαιώνει τον θεσμικό και διεκδικητικό της ρόλο, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Αυτοδιοίκηση δεν θα παραχωρήσει κρίσιμες αρμοδιότητές της, οι οποίες αποτελούν πυλώνα της δημοκρατικής λειτουργίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η Απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τις ΥΔΟΜ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή της στη μεταφορά των Πολεοδομιών στο Κεντρικό Κράτος.

 

Με σημερινή απόφαση του κι ενόψει της επικείμενης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος στις 23 Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκφράζει την κάθετη και κατηγορηματική του αντίθεση με την πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία στη ΔΕΘ, για μεταφορά της αρμοδιότητας των Πολεοδομιών στο Κεντρικό Κράτος και συγκεκριμένα, στο Κτηματολόγιο.

Για την ΚΕΔΕ είναι καταρχήν ζήτημα συνταγματικής τάξης, αφού οι αρμοδιότητες που ασκούν οι Πολεοδομίες αφορούν, σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος, αποκλειστικά τοπικές υποθέσεις. Για την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αποτελεί «κόκκινη γραμμή» κάθε προσπάθεια να μεταφερθούν εκτός Δήμων κρίσιμες και συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη φυσιογνωμία των πόλεων μας, όπως είναι ο καθορισμός των όρων δόμησης και οι χρήσεις γης.

Η ΚΕΔΕ πρώτη έχει επισημάνει την ανάγκη για τη λειτουργία σύγχρονων Πολεοδομιών, που θα λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό και με ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, πάντα όμως ως αρμοδιότητα κι ευθύνη των Δήμων.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η διαφθορά αποτελεί κανόνα για το σύνολο των Πολεοδομιών και των Δήμων. Για τα μεμονωμένα φαινόμενα διαφθοράς που πράγματι εμφανίζονται στη λειτουργία κάποιων Πολεοδομιών, δεν ευθύνεται το γεγονός ότι ανήκουν στην ευθύνη των δήμων. Αντίστοιχα, και περισσότερα φαινόμενα παρατηρούνταν κατα το διάστημα που η ευθύνη λειτουργίας τους ανήκε στις Κρατικές Νομαρχίες, πριν στη συνέχεια μεταφερθούν στον πρώτο βαθμό. Τα φαινόμενα διαφθοράς οφείλονται σε άλλες, πολύχρονες παθογένειες του Κράτους, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται απλά με μεταφορά των Πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο. Παθογένειες όπως :

      Η έλλειψη χωροταξικών σχεδίων και η ανυπαρξία ενός ξεκάθαρου πλαισίου που θα επιτρέπει σε πολίτες κι επενδυτές να γνωρίζουν πού μπορούν να χτίσουν, τι και με ποιους όρους. Δεν ευθύνονται οι Δήμοι αλλά το Κεντρικό Κράτος που δεν έχουν καταρτιστεί ακόμη τα σχέδια αυτά.

      Η πολυνομία και η έλλειψη ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων μεταξύ των βαθμίδων του Κράτους.

      Η υποστελέχωση των Πολεοδομιών. Η ΚΕΔΕ συστηματικά ζητά την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους.

      Η ψήφιση αντισυνταγματικών νομοσχεδίων, για την οποία ασφαλώς δεν ευθύνονται οι Δήμοι αλλά το Κεντρικό Κράτος. Αντισυνταγματικών νομοσχεδίων όπως ο πρόσφατος ΝΟΚ, που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί, κατέπεσαν στο ΣτΕ και έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στην αγορά γης.

Με βάση τα πραγματικά δεδομένα που παραθέτουμε, δεν αντιλαμβανόμαστε πώς το Κεντρικό Κράτος θα κάνει καλύτερα τη δουλειά όσον αφορά τις πολεοδομίες, όταν σε δικά του λάθη και παραλείψεις οφείλονται προβλήματα όπως η μη ολοκλήρωση ως σήμερα της λειτουργίας του Κτηματολογίου, η έλλειψη χωροταξικών πλαισίων, η προώθηση και ψήφιση αντισυνταγματικών νομοθετικών ρυθμίσεων, κλπ. 

Είμαστε απολύτως κατηγορηματικοί πως οι Δήμοι μπορούν, αν έχουν τα κατάλληλα θεσμικά εργαλεία και το προσωπικό, να λειτουργήσουν καλύτερα από όλους τις Πολεοδομίες, με μεγαλύτερη διαφάνεια κι αποτελεσματικότητα. 

Στο πλαίσιο αυτό και για να αποτρέψουμε την απόφαση για μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο, η ΚΕΔΕ ομόφωνα αποφασίζει τα παρακάτω:

1. Την ανάληψη μιας σειράς επικοινωνιακών δράσεων, με χρήση των κατάλληλων μέσων, με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών και τη φυσιογνωμία των πόλεων μας, η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο.

2. Τη συνάντηση της Ε.Ε. της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

3. Τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με επιστημονικούς φορείς, όπως το Προεδρείο του ΕΜΔΥΔΑΣ, για την ανάληψη κοινών δράσεων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

4. Την προετοιμασία από πλευράς ΚΕΔΕ όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να υπάρξει προσφυγή κατά διοικητικών πράξεων υλοποίησης της επικείμενης νομοθέτησης της μεταφοράς των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025

Επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου προγράμματος «CAFF Work powered by Viohalco» σε συνεργασία με το ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

 


Οι εταιρίες της Viohalco σε συνεργασία με το ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF), ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης «CAFF Work powered by Viohalco».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε προκειμένου να εκπαιδεύσει άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε σύγχρονες βιομηχανικές δεξιότητες, με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία. Το πρόγραμμα, διάρκειας οκτώ εβδομάδων, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ—κορυφαίου φορέα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα — και σχεδιάστηκε επιδιώκοντας  να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ θεωρίας και βιομηχανικής πράξης, και να ενισχύσει  τη δυνατότητα των συμμετεχόντων να ενταχθούν ενεργά στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «CAFF Work powered by Viohalco», οι συμμετέχοντες συνδύασαν εκπαίδευση και πρακτική άσκηση, με επισκέψεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις των εταιριών της Viohalco, όπου ήρθαν σε άμεση επαφή με υπεύθυνους ασφάλειας και εργαζόμενους παραγωγής. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία και παρακολούθησαν εβδομαδιαία μαθήματα ελληνικής γλώσσας από τη Metadrasi,  έκαναν  ιατρικούς ελέγχους στη Βιοιατρική και έλαβαν μέρος σε προπονήσεις μπάσκετ με την Eurohoops, προκειμένου να ενδυναμωθεί η κοινωνική τους ένταξη, το ομαδικό πνεύμα και η προσωπική τους ευεξία.




Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι επισκέψεις στα εργοστάσια της Elval, της Halcor και της Hellenic Cables, όπου οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, τα προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα και τις εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνογνωσία του προσωπικού. Οι βιωματικές εμπειρίες αυτές ενδυνάμωσαν τεχνικά τους συμμετέχοντες, ενίσχυσαν το αίσθημα του ανήκειν και τους ενέπνευσαν για το μέλλον τους στην αγορά εργασίας.

Τα αποτελέσματα αυτής της κοινής πρωτοβουλίας είναι ήδη εμφανή καθώς οι απόφοιτοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις τελικές εξετάσεις, με βαθμολογίες από 76% έως 98%, και έλαβαν Βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης. Μάλιστα, αρκετοί έχουν ήδη προσληφθεί ως μόνιμο προσωπικό σε εταιρείες της Viohalco, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.

Τι είπαν οι συμμετέχοντες:

«Το πρόγραμμα «CAFF WORK powered by Viohalco» ήταν κάτι παραπάνω από κατάρτιση. Μου έδωσε εργαλεία, ελπίδα και προοπτική για το μέλλον μου.» Κωνσταντίνος

«Αυτό το πρόγραμμα βοήθησε στην ένταξή μας στην ελληνική κοινωνία, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη. Περιμένω με ανυπομονησία τις επαγγελματικές ευκαιρίες που θα ακολουθήσουν.» Heidar

«Μέσα από το πρόγραμμα έμαθα τη σημασία της ασφάλειας και της ομαδικής δουλειάς. Ήταν ταυτόχρονα εκπαιδευτικό και εμψυχωτικό.» Taleb

«Η υποστήριξη, η καθοδήγηση και η αφοσίωσή σας έκαναν πραγματική διαφορά. Πλέον νιώθω ότι ανήκω σε έναν χώρο γεμάτο κατανόηση και επαγγελματισμό.» Ashrat

 Τόσο οι εταιρίες της Viohalco όσο και το CAFF, μαζί με τον ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ, συγχαίρουν θερμά τους πρώτους αποφοίτους και τους εύχονται κάθε επιτυχία στην επαγγελματική τους πορεία αλλά και στην ενεργοποίηση τους στην ελληνική κοινωνία.

«Ισότητα στην εργασία – Η συμπερίληψη στο λιανικό εμπόριο»: Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025, στις 17:00, στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ

 


Με στόχο την προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης στον χώρο εργασίας, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (#ΣΘΕΒ), σε συνεργασία με το Καινοτομία Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ισότητα στην εργασία – Η συμπερίληψη στο λιανικό εμπόριο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025, στις 17:00, στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ (Λεωφόρος Καραμανλή & Βιομηχανίας, 1ος όροφος).

Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά την πρόσληψη και ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρίες, καθώς και των δυσκολιών που βιώνουν τα ίδια τα άτομα με αναπηρία κατά την αναζήτηση εργασίας. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν προγράμματα στήριξης και δράσεις που ενισχύουν την απασχόληση ατόμων με αναπηρίες, με ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό έργο MINDful Project, το οποίο προωθεί τη δημιουργία πιο συμπεριληπτικών και προσβάσιμων εργασιακών περιβαλλόντων.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν πως μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στο λιανεμπόριο δηλώνει ότι δεν έχει λάβει εκπαίδευση για την υποστήριξη συναδέλφων με αναπηρίες, γεγονός που καθιστά την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση θεμελιώδη στοιχεία για τη δημιουργία μιας κουλτούρας ισότητας και συμπερίληψης στον εργασιακό χώρο.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με απαραίτητη δήλωση έως τις 23 Σεπτεμβρίου μέσω της φόρμας: Δήλωση Συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του ΣΘΕΒ: sthev.gr.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την καλλιέργεια κουλτούρας συμπερίληψης στον χώρο του λιανικού εμπορίου και τη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Θανάσης Βούτσας - Κρυφή μου παραζάλη - (Ηλίας Μάστορης) - Official Audio Release

Ο Δήμος Λεβαδέων και η Τροφωνία Ακαδημία σας προσκαλούν στην έκθεση «Εικαστικό Ταξίδι στην Ελληνική Μυθολογία»


 Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Τροφωνία Ακαδημία διοργανώνουν την ομαδική έκθεση «Εικαστικό Ταξίδι στην Ελληνική Μυθολογία», στην οποία συμμετέχουν περίπου 80 δημιουργοί από τη Βοιωτία.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον Νερόμυλο της Κρύας στη Λιβαδειά και θα διαρκέσει από 22 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2025, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Τροφωνία 2025.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής περιόδου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και παράλληλες εκδηλώσεις και ομιλίες, που θα πλαισιώσουν την έναρξη και τη λήξη της έκθεσης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από την ελληνική μυθολογία και τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025

Καφέ σύνορο : Θα είναι ωραία την Παρασκευή το βράδυ κάτω από τον πλάτανο !

 


Ενημερωτικό για την ευλογιά των προβάτων - Τα μέτρα για τον περιορισμό και εκρίζωση της νόσου - Τι πρέπει να κάνουν οι κτηνοτρόφοι




Η ευλογιά των αιγοπροβάτων είναι μία σοβαρή νόσος που προσβάλλει μόνο τις αίγες και τα πρόβατα. Τα κύρια συμπτώματα που εμφανίζουν τα ζώα είναι πυρετός, δερματικές αλλοιώσεις κυρίως στα άτριχα μέρη του σώματος, ανορεξία και κατάπτωση.

Σε περίπτωση υποψίας νόσησης, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν άμεσα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Τα άρρωστα ζώα πρέπει να απομωνόνται, να περιορίζεται το κοπάδι και να αποφεύγεται κάθε επαφή με άλλους κτηνοτρόφους. Ταυτόχρονα, πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα βιοασφάλειας και υγιεινής από όλο το προσωπικό της εκτροφής.

Η πιο πρόσφατη επιζωοτία εμφανίστηκε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2024. Έως το τέλος Αυγούστου 2025 είχαν καταγραφεί 903 κρούσματα σε 1.148 εκτροφές, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί 262.854 θανατώσεις αιγοπροβάτων.

Στις περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα. Η ζώνη προστασίας ορίζεται α)σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την μολυσμένη εκτροφή, ενώ β) η ζώνη επιτήρησης σε ακτίνα είκοσι χιλιομέτρων και γ) η περαιτέρω απαγορευμένη ζώνη σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων.

Για τη διαχείριση της νόσου, με στόχο την εκρίζωσή της, εφαρμόζεται το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής: θανάτωση και υγειονομική ταφή των ζώων στη μολυσμένη εκτροφή, οριοθέτηση ζωνών Προστασίας και Επιτήρησης καθώς και περαιτέρω Απαγορευμένων ζωνών, απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων και ζωοτροφών στις ζώνες αυτές, ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τα μέτρα βιοασφάλειας και υγιεινής που πρέπει να τηρούνται, κήρυξη των Περιφερειακών Ενοτήτων με κρούσματα σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, κινητοποίηση κτηνιάτρων που υπηρετούν στο ΥΠΑΑΤ και σε εποπτευόμενους φορείς, συστηματική απολύμανση αγροτικών δρόμων, κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση μετακινήσεων, διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας, δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σύσταση Task Force για την αντιμετώπιση της νόσου.

 

Ερωτήσεις & απαντήσεις για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Τι είναι η ευλογιά των αιγοπροβάτων;

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων είναι ζωονόσος που προσβάλλει αιγοπρόβατα και μόνο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, η οποία προκαλεί απώλειες στον κτηνοτροφικό τομέα. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

 

Είναι ασφαλές το γάλα;

Ναι, το γάλα είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση μετά από θερμική επεξεργασία υψηλής παστερίωσης

Είναι ασφαλές το κρέας;

Το κρέας μπορεί να καταναλωθεί κανονικά.

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα στα ζώα;

Τα νοσούντα ζώα εμφανίζουν πυρετό, δερματικές αλλοιώσεις κυρίως στα άτριχα μέρη του σώματος, ανορεξία και κατάπτωση. Αυτά τα συμπτώματα αποτελούν βασικές ενδείξεις της νόσου.

Τι πρέπει να κάνει ο κτηνοτρόφος αν υποψιαστεί ότι κάποιο ζώο έχει μολυνθεί;
Πρέπει να ενημερώσει αμέσως τις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Το ζώο που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα απομονώνεται, το κοπάδι περιορίζεται, αποφεύγεται κάθε επαφή με άλλους κτηνοτρόφους και τηρούνται αυστηρά τα μέτρα βιοασφάλειας. Η γρήγορη αναγνώριση και η άμεση αντίδραση είναι καθοριστικής σημασίας για τον έλεγχο της νόσου.

Ποια είναι η επιδημιολογική εξέλιξη της νόσου έως το τέλος Αυγούστου 2025;

Η τελευταία επιζωοτία της ευλογιάς αιγοπροβάτων εκδηλώθηκε τον Αύγουστο του 2024.Μέχρι τότε είχαν καταγραφεί 903 κρούσματα σε 1.148 εκτροφές, με αποτέλεσμα να θανατωθούν 262.854 αιγοπρόβατα. 

Τι μέτρα εφαρμόζονται στις περιοχές με κρούσματα;

Σε περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα ορίζεται ζώνη προστασίας σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και ζώνη επιτήρησης σε ακτίνα είκοσι χιλιομέτρων, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου. Επίσης, οριοθετείτε και περαιτέρωαπαγορευμένη ζώνη σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων

Πώς διαχειριζόμαστε την ευλογιά των αιγοπροβάτων;

Ακολουθούμε το Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την εκρίζωση της νόσου. Σύμφωνα με αυτό, εφαρμόζονται μέτρα όπως η θανάτωση και η υγειονομική ταφή των ζώων στη μολυσμένη εκτροφή, η οριοθέτηση ζωνών, η απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων και ζωοτροφών, καθώς και η ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τα μέτρα βιοασφάλειας που πρέπει να τηρούν. Απαραίτητη θεωρείται η πιστή τήρηση των μέτρων για την επιτυχή εκρίζωση της νόσου.

Παράλληλα, οι Περιφερειακές Ενότητες με κρούσματα κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας. Κινητοποιούνται κτηνίατροι και φορείς που εποπτεύονται από το ΥΠΑΑΤ, πραγματοποιείται συστηματική απολύμανση αγροτικών δρόμων, εφαρμόζονται έλεγχοι μετακινήσεων από την ΕΛ.ΑΣ., διεξάγεται επιδημιολογική έρευνα και δημιουργούνται σταθμοί απολύμανσης σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου. Τέλος, λειτουργεί ειδική Task Force για τον συντονισμό όλων των ενεργειών.

  





 

 

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί σε περιοχή της Φωκίδας, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

 



Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν σε αγροτεμάχιο μη ιδιοκτησίας τους, να έχουν προβεί σε εργασίες εκσκαφής με τη δημιουργία κάθετου τούνελ (υπό την μορφή σπηλαίου), βάθους -12- περίπου μέτρων 

 

Κατασχέθηκαν πληθώρα σκαπτικών εργαλείων (μηχανικά - ηλεκτρικά και χειρός) και βοηθητικές συσκευές για την κατασκευή του τούνελ, χρήματα, ανιχνευτές μετάλλων, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κ.α.

 

 

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 12-09-2025 σε περιοχή της Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και διενέργεια εκτεταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν σε αγροτεμάχιο μη ιδιοκτησίας τους, να έχουν προβεί σε εργασίες εκσκαφής με τη δημιουργία κάθετου τούνελ.

 

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε η διάνοιξη κάθετου τούνελ, υπό τη μορφή σπηλαίου, βάθους περίπου -12- μέτρων, με τη διαμόρφωση οριζόντιων επιπέδων, το οποίο υποστηριζόταν με μεταλλικά υποστυλώματα.

Διαπιστώθηκε, επίσης, η ύπαρξη διαμορφωμένου συστήματος εξαερισμού, συστήματος άρδευσης για την άντληση όμβριων και υπόγειων υδάτων προκειμένου να αποφευχθεί η διάβρωση του υπεδάφους, ηλεκτρικού αναβατορίου για την απομάκρυνση των αδρανών υλικών, πλήρους ηλεκτροδότηση του χώρου με χρήση λαμπτήρων σε όλο το βάθος του τούνελ καθώς και σκαπτικών εργαλείων (μηχανικά - ηλεκτρικά και χειρός).

 

Σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στο σημείο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, καθώς και στο χώρο της εκσκαφής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • -4- μεταλλικά υποστυλώματα και ηλεκτρικά τρυπάνια (κομπρεσέρ),
  • διάφορα γεωργικά εργαλεία (φτυάρι, τσάπα, σκεπάρνι κ.λπ.),
  • ένα μέρος από σύστημα εξαερισμού και ηλεκτρικό αναβατόριο,
  • -9- εξαρτήματα (μύτες τρυπανιού) και καρότσι μεταφοράς,
  • ένα μέρος πλαστικού σωλήνα από το σύστημα άντλησης υδάτων,
  • μεταλλικοί κόφτες, μπαλαντέζες και πολύμπριζα,
  • ζεύγος γαντιών, φανός κεφαλής και φανός χειρός.

 

Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς εργαλείων και αδρανών υλικών, προερχομένων από την εκσκαφή.

 

Επιπλέον, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των ανωτέρω, βρέθηκαν -κατά περίπτωση- και κατασχέθηκαν μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή, τα χρηματικά ποσά των -18.380- ευρώ, των -5.774- δολαρίων Η.Π.Α. και των -6.500- LEU Ρουμανίας, ένας ανιχνευτής μετάλλων και μία μεταλλική ράβδος – ανιχνευτής μετάλλων.

 

Για την υπόθεση, ενημερώθηκε η Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, καθώς η τοποθεσία των εργασιών εκσκαφής βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

 


Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών.

Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού: Κάλεσμα σε προσυγκέντρωση τρακτέρ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ., απέναντι από το Coffee Place στον περιφερειακό του Ορχομενού!

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού, αναλογιζόμενος τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο αγροτικός κόσμος, καλεί σε προσυγκέντρωση τρακτέρ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ., απέναντι από το Coffee Place στον περιφερειακό του Ορχομενού.

Καλούνται όλοι οι πολίτες του Ορχομενού και των γύρω περιοχών να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο τόπος μας εξαρτάται αποκλειστικά από τον αγροτικό τομέα – κι όμως, αυτός βουλιάζει.

Ως εδώ! Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας.

Σας περιμένουμε όλους. Να μην λείψει κανείς!

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού

Ξανά ανοιχτή η πλατφόρμα για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα – Τελευταία ευκαιρία για αιτήσεις

 


Από σήμερα, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που δεν πρόλαβαν την αρχική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα να καταθέσουν την αίτησή τους. Η αρχική περίοδος υποβολών είχε διαρκέσει από τις 30 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου 2025.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσα από την πλατφόρμα stegastiko.minedu.gov.gr, εισερχόμενοι με τους προσωπικούς τους κωδικούς TAXISnet.

Το στεγαστικό επίδομα αφορά στη στήριξη φοιτητών που διαμένουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους και αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια χορήγησης και τη διαδικασία περιλαμβάνονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αιτήσεων για όσους έχασαν την πρώτη προθεσμία, καλώντας τους φοιτητές να διεκδικήσουν την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται.

Πληροφορίες:

  • Προθεσμία: 16–19 Σεπτεμβρίου 2025

  • Ηλεκτρονική υποβολή: stegastiko.minedu.gov.gr

  • Είσοδος με κωδικούς TAXISnet

Ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής μας σε διαμαρτυρία με τρακτέρ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στον κόμβο του Αγιάννη – «Σκαλιά»

 


Ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής μας σε διαμαρτυρία με τρακτέρ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στον κόμβο του Αγιάννη – «Σκαλιά».

Διαμαρτυρόμαστε για τις επιδοτήσεις που ακόμη δεν έχουν καταβληθεί σε πολλούς αγρότες, για τα σκάνδαλα γύρω από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και για την συνεχιζόμενη κοροϊδία και εμπαιγμό που βιώνει ο πρωτογενής τομέας.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο:
• Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές οδηγούν οικογένειες σε απόγνωση.
• Το κόστος παραγωγής (καύσιμα, λιπάσματα, ρεύμα) συνεχίζει να ανεβαίνει, ενώ οι τιμές στα προϊόντα μας μένουν καθηλωμένες.
• Οι ζημιές από καιρικά φαινόμενα μένουν συχνά απλήρωτες και ανασφάλιστες.
👉 Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί. Αυτή η κοροϊδία και το παραμύθι πρέπει κάποτε να τελειώσουν.
Όλοι στον κόμβο με τα τρακτέρ μας!
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς