Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026

«strings in motion / έγχορδα εν κινήσει» - Νέοι μουσικοί από την Ελλάδα και τον κόσμο συναντώνται στους Δελφούς - Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026, ώρα 18:30 Αίθουσα Φρύνιχος, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών



Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών παρουσιάζει, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Φρύνιχος, τη συναυλία «strings in motion / έγχορδα εν κινήσει» της Ελληνοαυστριακής Ακαδημίας Εγχόρδων του Πανεπιστημίου Mozarteum του Σάλτσμπουργκ.

Νέοι Έλληνες μουσικοί που ήδη διακρίνονται στο εξωτερικό συμπράττουν με μουσικούς από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγού Χρήστου Κανέττη.

Το πρόγραμμα «strings in motion / έγχορδα εν κινήσει», που καθιερώθηκε το 2013 με πρωτοβουλία του Χρήστου Κανέττη, αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα μουσικής εκπαίδευσης, καλλιτεχνικής συνάντησης και ανταλλαγής. Φέρνοντας κοντά νέους μουσικούς διαφορετικών χωρών και μουσικών παραδόσεων, αναδεικνύει τη μουσική ως κοινό πεδίο επικοινωνίας και δημιουργίας πέρα από σύνορα.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των επαρχιακών κυβερνήσεων Βορείου και Νοτίου Τιρόλου, του διασυνοριακού οργανισμού EUREGIO και του Πανεπιστημίου Mozarteum του Σάλτσμπουργκ και υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα. 

Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα


« strings in motion / έγχορδα εν κινήσει»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

 

Εισαγωγή

Ιάσων Τζανάκος (1986 - )      

Thoughts on a melody Παραλλαγή πάνω σε Βυζαντινό Μέλος του Πέτρου του Πελοποννήσιου

 

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)

Κοντσέρτο σε Λα μειζ. KV-219 γιά βιολί & ορχήστρα εγχόρδων

 

Gabriel Fauré (1845 – 1924)

Elegie,  έργο 24 για βιολοντσέλο & έγχορδα

 

Franz Schubert  (1797 – 1828)

Erlkönig D-328 για έγχορδα

 

Λαοκράτης Δημόπουλος (2002 - )

Ραψωδία Μέρα-Νύχτα

 

Ernest Chausson (1855 – 1899)       

Poéme έργο 25 γιά βιολί & ορχήστρα εγχόρδων

 

Camile Saint-Saens (1835 – 1921)

Introduction et Rondo capriccioso op. 28 για βιολί & έγχορδα

 

Nino Rota (1911 – 1979)

Concerto per archi     

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου