Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Στη Θήβα το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας για το 2025 - Ένας θεσμός που στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και ενισχύει την τοπική οικονομία

 


Με το σύνθημα «Στερεά Ελλάδα, Πάρε μια γεύση», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας για το 2025, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Θήβας έρχεται να προστεθεί σε μια δυναμική σειρά πρωτοβουλιών που σταδιακά διαμορφώνουν έναν σταθερό θεσμό προβολής της γαστρονομικής ταυτότητας της Στερεάς Ελλάδας.
Με επίκεντρο τη στήριξη της τοπικής παραγωγής, την ανάδειξη της εξωστρέφειας και τη σύνδεση επαγγελματιών της αγοράς με το κοινό, τα φεστιβάλ γαστρονομίας μετατρέπουν κάθε περιοχή σε ζωντανό τόπο συνάντησης, γευστικής εμπειρίας και επιχειρηματικής δικτύωσης.

Την παραμονή του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, την Παρασκευή 27 Ιουνίου, η Θήβα «φορά τα αμπελοοινικά της», φιλοξενώντας το 4ο Φεστιβάλ Οίνου, έναν εξίσου σημαντικό θεσμό της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο «Από την Άμπελο στον Οίνο» στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, προσφέροντας γόνιμο έδαφος για επιστημονικό διάλογο και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποιίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Γαλάνης, δήλωσε:

«Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Στερεά Ελλάδα, Πάρε μια γεύση” εξελίσσεται σε έναν δυναμικό θεσμό που αναδεικνύει την ποιότητα, τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητα των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των πέντε φεστιβάλ του 2024, προχωρούμε φέτος – μετά από διαγωνιστική διαδικασία – στην υλοποίηση εννέα νέων φεστιβάλ, ξεκινώντας από τη Θήβα.
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, δίνουμε φωνή και χώρο στους τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες. Συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους της αγοράς και της γαστρονομίας, δημιουργώντας μια γιορτή γεύσεων, συνεργασίας και παράδοσης που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου