Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ανοιχτή ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ για όλους στο ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ

 


🌻🎼Ανοιχτή ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ για όλους στο ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ
✔️Παιδιά από 6 έως 12 ετών καλούνται να συμμετάσχουν την παιδική χορωδία μας!
🌻🎼📍Ανακαλύψτε τη χαρά της μουσικής και τη μαγεία του τραγουδιού σε ένα περιβάλλον γεμάτο δημιουργικότητα και ομαδικότητα.
Διδασκαλία - Διεύθυνση: ΑΝΝΑ ΜΟΥΖΑΚΗ
**Κάθε Παρασκευή:** 19:00 - 20:00 στην 💬αίθουσα εκδηλώσεων του Τροφώνιου Ωδείου
*👉Επικοινωνήστε μαζί μας: Μπουφίδου 39, Λιβαδειά καθημερινά 16.00- 21.00 και στο 22610 87570
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Τροφώνιο Ωδείο απευθύνεται σε όλες τις μαθήτριες & τους μαθητές του δημοτικού, και τους καλεί να πλαισιώσουν την Παιδική χορωδία του.
✔️🔺Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια *Μεγάλη Παιδική Χορωδία** που θα ενώνει μαθητές από διάφορα σχολεία, ενισχύοντας την αγάπη τους για τη μουσική και το τραγούδι.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας μια ζωντανή μουσική κοινότητα!
🌻♫♪ Γιατί να επιλέξετε το χορωδιακό τραγούδι;
✔️ Το χορωδιακό τραγούδι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσωματική εξέλιξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών. Μέσα από το τραγούδι μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα μέλη μιας ομάδας, να συνυπάρχουν και να θέτουν κοινούς στόχους.
✔️ Η μουσική εκφράζει τα συναισθήματα των παιδιών και τα βοηθά να αποκομίσουν ηρεμία και ψυχική ισορροπία. Παράλληλα, τα προστατεύει από το άγχος της καθημερινότητας και τα μαθήματα, προσφέροντάς τους έναν δημιουργικό τρόπο εκτόνωσης.
Η συμμετοχή σε μια χορωδία είναι μία εξαιρετική επιλογή για παιδιά που δεν προτιμούν τον ανταγωνισμό. Μέσα από το τραγούδι αναπτύσσουν την ευγενή άμιλλα χωρίς την πίεση της σύγκρισης με άλλους.
🌻♪♫♪ Χορωδία και Μουσικοκινητικές Δραστηριότητες:
Αυτές οι δραστηριότητες καλλιεργούν τόσο τη λεπτή όσο και την αδρή κινητικότητα του παιδιού. Μέσα από οργανωμένες και σχεδιασμένες δραστηριότητες, καθώς και μέσω αυθόρμητου μουσικοκινητικού παιχνιδιού, αναπτύσσονται η χωρο-χρονική αντίληψη, ο έλεγχος του σώματος, η ισορροπία και ο συντονισμός των κινήσεων.
🌻.♪♫♪ Τι κερδίζουν τα παιδιά μέσα από τη χορωδία;
- Εκγύμναση μνήμης και προσοχής: Μέσα από τα τραγούδια, τα παιδιά εξασκούνται στο να θυμούνται μελωδίες και μοτίβα, κάτι που βοηθά στη γνωστική τους ανάπτυξη, όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στην καθημερινότητά τους.
Αίσθηση κοινότητας και κοινωνικής αποδοχής: Στη χορωδία δεν υπάρχουν διακρίσεις. ΄Ολα τα παιδιά συνδέονται μέσα από τη μουσική και αποκτούν την αίσθηση της κοινότητας και του ανήκειν.
- Ανάπτυξη πειθαρχίας και υπευθυνότητας: Τα παιδιά μαθαίνουν να δουλεύουν με συνέπεια και πειθαρχία για να πετύχουν τους στόχους της ομάδας.
🌻♪♫♪ Το χορωδιακό τραγούδι ως εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης
Το τραγούδι μπορεί να μεταμορφώσει τη λύπη σε χαρά, να εξουδετερώσει τον θυμό και να ανασύρει παλιές αναμνήσεις. Η μουσική, συνειδητά ή ασυνείδητα, βοηθά τα παιδιά να ωριμάσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.
🎵 🫶🏻🎈Ας δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τη μουσική και να γίνουμε μέρος μιας μεγάλης χορωδίας που θα ενώσει την πόλη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου