Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για λειτουργία του Νυκτερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου.

 


        Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, στην Συνεδρίαση του, την 05-09-2024, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου, συμφώνησε ομόφωνα  να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα που δημιουργήθηκε και αφορά τις εγγραφές μαθητών-τριών του Νυχτερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου.

        Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο κύριο Αραπίτσα Γεώργιο ο οποίος ανέφερε τα εξής:

        Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα με τις εγγραφές των μαθητών-τριών του ΕΠΑΛ Αλιάρτου. Σύμφωνα με την 79942/ΓΔ4/21-05-2019 (β' 31-05-2019) άρθρο 35 παράγραφος 4β Υπουργική Απόφαση, αναφέρεται ότι ανήλικοι-ες, μαθητές-τριες οι οποίοι απασχολούνται νόμιμα, σε εργοδότες  με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας, έχουν δικαίωμα να φοιτούν στο εσπερινό Γυμνάσιο, Λύκειο ( ΓΕ.Λ ΕΠΑ.Λ) εφόσον  οι εργοδότες σύζυγοι ή συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας, υποβάλλουν στην Σχολική μονάδα φοίτησης σχετική υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 (Α75).  Μεγάλος αριθμός μαθητών-τριών, σύμφωνα με  καταγγελίες στην ΔΔΕ Βοιωτίας,  παρά του ότι έχουν προσκομίσει την υπεύθυνη δήλωση της  παραπάνω Υ.Α. και παρότι  είναι αναρτημένη στην Ιστοσελίδα του ΕΠΑΛ Αλιάρτου,  η Διεύθυνση  του Σχολείου δεν κάνει τις εγγραφές των μαθητών-τριών διατηρώντας μια  αποτρεπτική στάση. Οι εγγραφές τελειώνουν σήμερα  και οι μαθητές-τριες τρέχουν απεγνωσμένα να εγγραφούν στα αντίστοιχα ΕΠΑΛ Θήβας και Λιβαδειάς. Ενημερώνω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι πριν την λήξη της προηγούμενης Σχολικής Χρονιάς σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για ανέγερση Σχολείων και προσθήκη νέων αιθουσών, ο Δήμος εκπόνησε μελέτη και υπέβαλε  πρόταση,  για προσθήκη δυο αιθουσών στο ΕΠΑΛ Αλιάρτου, για να στεγάζονται τα τμήματα Πληροφορικής και Γεωπονίας, με την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας.

        Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει τα εξής:

        Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζεται συνεχώς το αρχαιότερο Νυχτερινό ΕΠΑΛ της Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας,  να μην γίνονται εγγραφές μαθητών-τριών, καταστρατηγώντας  την σχετική νομοθεσία, σε ένα Σχολείο στο οποίο, λόγω γεωγραφικής θέσης, φοιτούν μαθητές-τριες από ολόκληρη την Βοιωτία.

        Ζητάμε να εγκριθούν άμεσα πέντε ολιγομελή τμήματα της Β Τάξης ( Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Γεωπονίας, Πληροφορικής, Υγείας), τα οποία δεν εγκρίθηκαν, λόγω μη εγγραφής μαθητών-τριων.

        Στηρίζουμε   τον αγώνα  των μαθητών-τριών.

        Επιφυλασσόμεθα για κινητοποιήσεις και την περαιτέρω  κλιμάκωσή τους, με την έναρξη  της Νέας Σχολικής Χρονιάς.

        Η παραπάνω απόφαση να σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης) και να κοινοποιηθεί  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, στην Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας, στον Δ/ντη του ΕΠΑΛ Αλιάρτου και στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας.

 

 

                                                                                                                

                                     Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

                              Νιάρος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου