Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκινούν τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

 


             Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης ανακοινώνει την έναρξη των θεατρικών του εργαστηρίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες ανοίγοντας και φέτος τα φτερά του για να αγκαλιάσει το θέατρο και τον πολιτισμό.

           Εργαστήρι για παιδιά, εφήβους :

          Τη φετινή σεζόν τα τμήματα των παιδιών θα ξεκινήσουν εξ’ αρχής ως θεατρική ομάδα, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας παράστασης, στην οποία τα παιδιά θα ζήσουν όλη τη διαδικασία του θεατρικού ανεβάσματος.

          Επιπρόσθετα, ξεκινάει και το τμήμα εφήβων για νέους Γυμνασίου & Λυκείου, που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την υπέροχη τέχνη του θεάτρου, επωφελούμενοι από τις αρετές της θεατρικής αγωγής: ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, τόνωση χειρισμού του λόγου και της επικοινωνίας, όξυνση της φαντασίας και της δημιουργικότητας.                                                                                         

          Τα θεατρικά μας εργαστήρια ξεκινούν μέσα στον Οκτώβριο μόλις ολοκληρωθούν οι εγγραφές και οι συναντήσεις  θα είναι κάθε Σάββατο πρωί για τα παιδιά, Σάββατο απόγευμα για το τμήμα εφήβων και κάθε Κυριακή & Δευτέρα απόγευμα για το τμήμα ενηλίκων.

           Εργαστήρι ενηλίκων:

          Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων έχει σκοπό να μυήσει στη θεατρική δραστηριότητα όσους και όσες ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το δημιουργικό κομμάτι της θεατρικής τέχνης. Υποδυόμενοι ρόλους και ερχόμενοι σε επαφή με σπουδαία θεατρικά κείμενα, πέρα από την κατανόηση των θεατρικών κωδίκων και τεχνικών, τα μέλη του θεατρικού μας εργαστηρίου μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, το χειρισμό του λόγου και να βιώσουν τη θεατρική δημιουργία.

          Τα εργαστήρια ενηλίκων λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης, κάθε Κυριακή και Δευτέρα απόγευμα. Στο εργαστήρι των ενηλίκων θα διδάσκονται μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, εισαγωγή στην αρχαία Ελληνική τραγωδία ενώ θα διδαχθούν και μαθήματα σε ξεχωριστές ενότητες, όπως Δημοτική ποίηση, τραγούδι καθώς και Μουσικό θέατρο και κίνηση. Στο εργαστήρι ενηλίκων θα διδάξουν οι ηθοποιοί και καθηγητές  υποκριτικής Κώστας Πασπάλης και Κώστας Μέρρας.

          Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο email: dipether@otenet.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα email θα πρέπει να  φέρουν την ένδειξη: «για το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων». Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

          Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε επίσης και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης Υψηλάντη 17, κατά τις πρωινές ώρες. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στο τηλέφωνο: 22310 - 33325.

          Κόστος μηνιαίας συμμετοχής για όλα τα εργαστήρια : 20 € μηνιαίως.

          Φθινόπωρο, λοιπόν, καιρός για θέατρο … ξεκινάμε με το σύνθημα: Πάμε Θέατρο… Έλα μαζί μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου