Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Έκτακτη Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Βοιωτίας ενόψει του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ.



Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα 9/9/2024, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας το Συμβούλιο Πολιτικής προστασίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΔΕΔΔΗΕ.

Η σύσκεψη έγινε ενόψει του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. και αφορά ισχυρές βροχοπτώσεις, κεραυνούς και ενδεχομένως πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία όλων των φορέων και η ετοιμότητά τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης, δήλωσε σχετικά: «Είναι μια από τις πολλές αντίστοιχες συσκέψεις που κάνουμε ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η συνεργασία μας είναι άριστη και αλληλοσυμπληρώνουμε τις ενέργειες μας ώστε να είμαστε αποτελεσματική. Στα  επικίνδυνα φαινόμενα ο πρώτος και κυριότερος στόχος  είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Για το λόγο αυτό ζητούμε την πειθαρχία και συνεργασία των πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να έχουν αυξημένη προσοχή τις επόμενες μέρες της επικείμενης κακοκαιρίας. Να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Δεν διασχίζουμε δρόμο που έχει γίνει χείμαρρος. Προσέχουμε να μην βρισκόμαστε κοντά σε θάλασσα ή δέντρα για τυχόν κεραυνούς. Προσέχουμε αιωρούμενα και αερομεταφερόμενα αντικείμενα όταν υπάρχει σφοδρός άνεμος. Επειδή είναι βέβαιο πως λόγω τις κλιματικής αλλαγής θα μας απασχολούν συχνά τέτοια ζητήματα, πρέπει πλέον να μας γίνει βίωμα αυτή η συμπεριφορά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου